Dušan Tadić znao kog bi Srbina doveo u Ajaks!

Autor:

Sport

16.04.2020

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovo vreme prošle godine, cela Evropa je pričala o Dušanu Tadiću i Ajaksu. Srpski as je igrao maestralno u Ligi šampiona i bio jedan od najboljih pojedinaca u iznenađujućim eliminacijama Real Madrida i Juventusa na putu do polufinala. Ajaks je tada na srceparajući način ispao od Totenhema i ostao bez finala, a posle odlazaka nekih od ključnih igrača nije uspeo ni približno da ponovi sezonu. Zbog toga je na meti kritika u holandskoj javnosti bio i Tadić kojem je zamerano da ne igra na nivou iz prethodne sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić u duelu sa Markom Alonsom (levo)

Međutim, u razgovoru za holandske medije, naš reprezentativac je otkrio da mu kritike ne ametaju i da je svetsan svojih kvaliteta.

- Ne smeta mi to. Tako funkcioniše fudbal. Različiti ljudi imaju razlilčita mišljenja. I dalje sam najvredniji igrač u holandskom fudbalu i stvaram najviše šansi po meču. Ali naravno da uvek ima prostora za bolje i više. Prošle sezone smo osvojili duplu krunu i bili na pragu finala Lige šampiona. Ako nas poredite sa tom sezonom i kažete da smo ove sezone slabiji, jasno je da se to onda odnosi na sve igrače. Zaslužili smo da prođemo grupu Lige šampiona ove sezone, ali nismo to uradili i teško mi je da otkrijem koji je razlog za to. Za mene je i dalje najvažnije da svaki igrač da sve od sebe, pa čak i kada ne igra puno - rekao je kapiten "kopljanika".

Na pitanje holandskih novinara sa kojim igračem iz reprezentacije Srbije bi najviše voleo da zaigra u Ajaksu, odgovara:

- Nezgodno pitanje... Ali prvo bih pozvao Filipa Kostića. Nekada je igrao ovde za Groningen, a sad sa uspehom igra u Ajntrahtu. Filip ima dobar mentalitet, disciplinovan je i pravi je timski igrač - istakao je jedan od najboljih srpskih igrača u ovom trenutku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kostić

Holanđani očekuju da posle igračke započne trenersku karijeru u velikanu iz Amsterdama. A koga bi iz aktuelnog tima izabrao za pomoćnika?

- Huntelar! On je jako inteligentan igrač. I ima veliko iskustvo. Napravio je veliku karijeru i sjajna je ličnost. To su potrebne osobine za trenera. Nekada se zajedno šalimo na tu temu... Iskreno, još nemam ideju gde i kako bih započeo trenersku karijeru. Možda to bude u najmlađim selekcijama, a možda u prvom timu - zaključio je Dušan Tadić.

RepublikaFoto: twitter.com/OptaJohan
Klas Jan Huntelar

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading