TAKO SE OSVAJA TITULA: I kada ne ide, šampion pobeđuje - "markovački Olimpik" minimalcem stigao do trijumfa u derbiju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.04.2024

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski kolektiv sa stadiona "Stari hrast", načinio je još jedan korak ka plasmanu u viši takmičarski rang.

TAKO SE OSVAJA TITULA: I kada ne ide, šampion pobeđuje - "markovački Olimpik" minimalcem stigao do trijumfa u derbiju!

Foto: OFK Napredak Markovac

Fudbaleri OFK Napretka iz Markovca načinili su još jedan značajan korak ka osvajanju šampionskog pehara u Zoni Podunavsko-šumadijskoj i obezbeđivanja plasmana u viši takmičarski rang, zapadnu grupu srpskoligaškog fudbala.

 

U okviru pretposlednjeg 21. kola, na stadionu "Stari hrast" Markovčani su dočekali jednog od kandidata za najviši plasman, Omladinac iz Šetonje, a pitanje pobednika rešeno je polovinom drugog poluvremena.

Par desetina ljubitelja fudbala na markovačkom stadionu imalo je priliku da isprati zanimljivu fudbalsku predstavu u kojoj je viđen jedan pogodak, a dilemu o osvajaču tri boda razrešio je Stefan Stojanović golom u 63. minutu čime je OFK Napredak stigao do četvrte uzastopne pobede i sada kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja ima sedam bodova više u odnosu na RSK iz Rabrova i u predstojeći plej-of ulazi sa izglednim šansama da se raduje po okončanju takmičarske godine.

Treba napomenuti da je domaćin u samom finišu prvog perioda igre mogao da stigne do rezultatske prednosti, ali je kasniji strelac pobednonosnog pogotka, Stefan Stojanović bio neprecizan sa bele tačke.

- Zona Podunavsko-šumadijska, 21. kolo:

OFK Napredak (Markovac) - Omladinac (Šetonje) 1:0 (0:0)

Strelac: S. Stojanović u 63. minutu za OFK Napredak

Stadion "Stari hrast", Markovac

Gledalaca: 70

Sudija: Mateja Milenković

Žuti kartoni: N. Bajović (OFK Napredak); L. Sremčević (Omladinac)

OFK Napredak (Markovac): Rafailović, Lukić, Milojević, Vranić, Aničić, Stojanović (Cvetković), Đurđević, Živanović (Kizić), Ristić, Đorđević (Slavković), Bajović (Jevtić).

Omladinac (Šetonje): Blagojević, Virijević, Popović (Rakićević), Sremčević, Mitić, Živković (Marinković), Nikolić, Denić, Božović, Ranđelović (Rudić), Paunović (Matić).

Čini se da je ekipa Omladinca porazom u Markovcu i definitivno ispala iz trke za najviši plasman. U ovom momentu sastav iz Šetonje ima 11 bodova zaostatka u odnosu na lidera, što se svakako može nedostižnim.

Narednog vikenda ekipu OFK Napretka očekuje, čini se izlet u Lipama gde će se sastati sa poslednjeplasiranom Slobodom, ekipom koja je u dosadašnjem delu takmičarske godine osvojila svega jedan bod i koja je prethodnog vikenda u Velikom Gradištu doživela najubedljiviji ovosezonski poraz od ekipe VGSK-a rezultatom 0:11.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading