FOTOGRAFIJA DANA: Evo kako je jedan od junaka 173. Večitog derbija proslavio trijumf nad Partizanom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.04.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni fudbaler ispratio meč kluba u kojem je načinio prve fudbalske korake.

FOTOGRAFIJA DANA: Evo kako je jedan od junaka 173. Večitog derbija proslavio trijumf nad Partizanom!

Foto: Starsport

U vikendu za nama odigran je novi, 173. po redu Večiti derbi koji je nakon revije golova, rezultatskih preokreta, ali i svega onoga što donosi duel Crvene zvezde i Partizana, pripao ekipi sa stadiona "Rajko Mitić" koja je u samom finišu meča stigla do preokreta i velika tri boda.

 

Pred oko 30.000 ljubitelja fudbala Crvena zvezda je golovima Gelora Kange, Šerifa Endiajea i Aleksandra Kataija ostvarila trijumf rezultatom 3:2 čime je na šest mečeva pre kraja šampionata stigla do gotovo nedostižne prednosti od deset bodova u odnosu na jedinog konkurenta i izvesno je da će se i sedmu sezonu uzastopno šampionski pehar naći u muzeju na crveno-belom delu Topčiderskog brda.

Jedan od onih koji su porkenuli svoju ekipu nakon pogotka Sameda Baždara u 11. minutu, jeste Mirko Ivanić. Lucidni fudbaler je oduzeo jednu lotpu defanzivcima crno-belih, krenuo je sam ka mreži Miloša Krunića koji je nepropisnim startom sprečio izvesnu egzekuciju. Glavni sudija Pavle Ilić nije imao dilemu. Pokazao je na belu tačku, a sigurni izvođač najstrože kazne bio je Gelor Kanga.

Samo dan nakon velikog trijumfa Mirko Ivanić se pojavio na tribinama  jdnog drugog sportskog objekta, isprativši meč kluba za koji je svakako veoma vezan.

Naime, Mirko Ivanić se u nedelju 21. aprila obreo u Temerinu gde je ekipa Mladosti iz Bačkog Jarka vodila važnu bitku protiv ekipe TSK-a i svakako je zadovoljan napustio stadion s obzirom da su plavo-beli golovima Bratislava Jelića u 23. i 59. minutu iz jedanaesterca ostvarili 13. prvenstvenu pobedu čime su zadržali poziciju u vrhu tabele Vojvođanske lige Jug.

Foto: FK Mladost Bački Jarak

Mirko Ivanić je ispratio duel u Temerinu u kojem je gostovao klub iz njegovog rodnog grada

 

Treba podsetiti da je Mirko Ivanić rođen u Bačkom Jarku 13. septembra 1993. godine i da je prve fudbalske korake načinio upravo na stadionu "Livadica" u plavo-belom dresu Mladosti iz Bačkog Jarka, a kasnije ga je put vodio preko novosadske Vojvodine, Proletera iz Novog Sada i beloruskog BATE Borisova iz kojeg je februara 2019. godine stigao na beogradsku Marakanu i poneo opremu crveno-belih boja.

Ivanić je do sada u Crvenoj zvezdii osvojio pet šampionskih titula, kao i tri pehara namenjenih pobedniku nacionalnog kupa, a svoj prvi trofej u karijeri osvojio je nastupajući u dresu Vojvodine kada je u sezoni 2013/14, takođe osvojio Kup Srbije.

Pored navedenog i u beloruskom fudbalu je osvojio značajan trag osvojivši tri titule i dva pehara Superkupa Belorusije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading