PLANJANI ISPISALI ISTORIJU U ARANĐELOVCU: Debitanti obeležili duel protiv Šumadije - mladi su budućnost Morave!

Autor: Vladimir vorih

Sport

18.04.2024

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaće zabeleženo u klupskim analima.

PLANJANI ISPISALI ISTORIJU U ARANĐELOVCU: Debitanti obeležili duel protiv Šumadije - mladi su budućnost Morave!

Foto: FK Morava Velika Plana

Fudbaleri Morave iz Velike Plane smtrani su jednim od favorita u ovosezonskoj Zoni Podunavsko-šumadijskoj, a navedeno su i potvrdil isvojim rezultatima u jesenjem delu šampionata.

 

Prvo prolećno kolo donelo je derbi u Velikoj Plani protiv lidera OFK Napredak iz Markovca, a nakon 90 minuta bespoštedne borbe domaćin je pobedom od 1:0, najavio pohod i na samu šampiosnku titlulu i plasman u Srpsku ligu Zapad u kojoj se ekipa poslednji put nalazila u sezoni 2009/10.

Međutim, fudbalska euforija je kratko trajala. U naredna četiri meča zabeležena su čak tri poraza, čime su se snovi o tituli, raspršili kao mehur od sapunice.

U poslednjoj do sada odigranoj takmičarskoj rundi, koja je odigana usredu 17. aprila, Morava je gostovala Šumadiji u Aranđelovcu i pred par desetina ljubitelja fudbala zabeležila je trijumf rezultatom 2:0. Pobedonosni golovi postignuti su u samom finišu meča, a u strelce su se upisali Petar Jovanović u 85. i Filip Stojadinovič u 87. minutu meča.

Republika

Foto: FK Morava Velika Plana

Filip Stojadinović - prvi gol u seniorskoj konkurenciji

 

- Zona Podunavsko-šimadijska, 20. kolo:

Šumadija (Aranđelovac) - Morava (Velika Plana) 0:2 (0:0)

Strelci: P. Jovanović u 85. i F. Stojadinović u 87. minutu

Stadion: FK Šumadija, Aranšelovac

Gledalaca: 30

Sudija: Srećko Stojadinović

Žuti kartoni: D. MArković, U. Obradović, I. Milanović, N. Turković (Šumadija); A. Milosavljević, M. Pavlović, M. Marković (Morava)

Šumadija (Aranđelovac): Nikolić, Mihailović, Milivojević (Živković), Milanović, Obradović, Kamaljvić, Marković, Radičević, Pavlović, Milošević, Turković.

Morava (Velika Plana): Trifunović, Vučković (Mi. Šarković), Pavlović, Marković, Jančić, Milosavljević (Mirić), Veselinović (Anđelković), Jovanović, Maksimović (Ma. Šarković), Stojadinović (Đurić), Nađenović.

Republika

Foto: FK Morava Velika Plana

Marko Šarković - debitovao sa 16 godina i četiri meseca

 

Navedeni meč ostaće upisam u analima kluba iz Velika Plane zbog činjenice da je Filip Stojadinović na ovom meču postigao svoj debitantski pogodak u seniorskoj konkurenciji, dok je Marko Šarković debitovao u prvom timu sa svega 16 godina i četiri meseca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading