EPIDEMIJA ZAHVATILA "ORLOVE" PRED OI U PARIZU: Selektor ne može da računa na važnog igrača

Autor:

Sport

01.05.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pešić nije upoznat sa detaljima.

EPIDEMIJA ZAHVATILA "ORLOVE" PRED OI U PARIZU: Selektor ne može da računa na važnog igrača

Foto: Starsport

Detalj sa meča Slovenija - Srbija

Košarkaši Srbije igraće na Olimpijskim igrama u Parizu protiv tima SAD, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku na kojem su, uz domaćina, glavni favoriti Litvanija i Italija. Međutim, selektor Svetislav Pešić mora da gleda kako da se izbori sa epidemijom otkaza reprezentaciji. Naime, Nikola Kalinić je preko medija poručio da neće igrati u Parizu i da je on završio sa Srbijom.

- Da li sam u kontaktu sa selektorom Pešićem? Pa nisam iskreno. Mislim da sam ja završio sa takvim učešćem. Nisam ni glavom ni telom, mislim da ne mogu više da se izborim na način koji je potreban. Došlo je vreme za neke mlađe momke da igraju i da se pokažu. Pogotovo i nakon tog uspeha prošle sezone. Mislim da je tu sve jasno - rekao je Kalinić za Sportal.

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Kalinić

Podsetimo, krajem marta je i košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović otkrio da neće igrati za Srbiju na OI u Parizu, pa je Pešić praktično za samo mešto više od mesec dana ostao bez dva važna šrafa. Naravno, koga nema bez njega se može i mora. Zato će na Kariju sada biti da pozove sve potencijalne "orlove" i da vidi ko će mu se odazvati.

Svakako najznačajnije bi bilo da igraju NBA asovi Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Vasa Micić i ostali, ali i košarkaši koji imaju važne uloge u evropskim klubovima. Košarkaška reprezentacija Srbije okupljanjem u trening centru u Staroj Pazovi 24. juna zvanično počinje sa pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. 

U Staroj Pazovi će „orlovi“ raditi sve do 11. jula i za to vreme odigrati dve pripremne utakmice zatvorenog tipa u beogradskoj Areni. Prva provera je protiv Holandije 5. jula, potom protiv Turske dva dana kasnije, a zatim sledi put u Lion i duel sa Francuskom 12. jula. Iz Francuske ekipa selektora Svetislava Pešića odlazi u Abu Dabi, gde će se sastati sa Australijom 16. jula i dan kasnije sa SAD, prvim protivnikom u grupnoj fazi olimpijskgm turnira (28. jula). Sledi povratak u Beograd kako bi se završile pripreme, očekuje se da će „orlovi“ odigrati još jednu utamicu u Areni, ali protivnik nij poznat. U Pariz će krenuti 24. jula, četiri dana pre prvog takmičarskog meča.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading