EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Razgovarali smo sa "ukrotiteljem zmija" u sudijskoj opremi - evo kako je on video događaj koji je odjeknuo fudbalskom Evropom!

Autor: Vladimir vorih

Sport

18.04.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što se smatra nemogućim, normalno je za niželigaške fudbalske terene...

EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Razgovarali smo sa "ukrotiteljem zmija" u sudijskoj opremi - evo kako je on video događaj koji je odjeknuo fudbalskom Evropom!

Foto: Instagram.com/printscreen/Nize lige 5

Slika Paje Jovanovića, ulje na platnu "Ukrotitelj zmija" iz 1887. godine prodata je početkom novog milenijuma na aukciji u Londonu za 169.580 evra, ali se slobodno može ostaći da su jedna zmija i fudbalski sudija na stadionu u Gornjem Sinkovcu, privukli veću pažnju javnosti.

 

U vikendu za nama odigran je meč 12. kola Gradske lige Leskovac u kojem su se sastale ekipe Gornjeg Sinkovca i Rudara 2013 iz Šišinca i upravo navedeni meč doveo je do toga da danas u srspkoj sportskoj javnosti nema osobe koja nije čula za mesto koje koje broji manje od 500 stanovnika, a koje se nalzi u okviru grada Leskovca.

Naime, nedeljno poslepodne je u epicentar zbivanja svrstalo navedeno naselje, a glavni protagonisti priče bili su fudbalski sudija i zmija koja se ni kriva, ni dužna našla usred fudbalske utakmice.

Sa glavnim junakon naše priče, sudijom Aleksandrom Gorčićem, imali smo ekskluzivnu priliku da razgovaramo, ali smo prvo želeli da saznamo nešto više o sportskoj karijeri "junaka iz Gornjeg Sinkovca:

- Ceo život sam u fudbalu. Počeo sam da "trčim za bubamarom" sa svojih šest godina života", ali sam pre pet godina doživeo povredu kičme i time je moja igračka karijera okončana. Još tokom aktivnog igranja fudbala bavio sam se i sudijkim pozivom, tako da sam nakon navedene povrede ostao u ovom sportu i posvetio se suđenju.

U ovom momentu Aleksandar Gorčić deli pravdu na utakmicama petog, šestog i sedmog takmičarskog ranga, tj. Jablaničke okružne lige, Međuopštinske jablaničke lige i Gradske lige Leskovca, što svakako donosi mnoge neočekivane situacije:

- I ranije se događalo da životinje prekinu neku utakmicu. Neretko sam bio svedok kada pas, ili mačka utrče na teren. Događalo mi se i da zbog ptica privremeno moram da zaustavim igru, ali ovako nešto svakako ne pamtim da se ikada dogodilo - u dahu ističe junak naše priče i dodaje:

- Utakmica je sasvim normalno tekla. Bio je to početak drugog poluvremena, neki 55, ili 56. minut kada su mi fudbaleri rekli da je na terenu zmija. Nije mi preostalo ništa drugo nego da zaustavim igru kako bi neželjenog gosta "izbacili" sa terena.

Da li je postojao strah kod aktera na terenu?

- Nekog posebnog straha nije bilo, ali se na licima aktera utakmice videla, da kažem neprijatnost, mada su svi isticali da zmija nije opasna. Ipak, postojala je doza uzdržanosti zbog njene veličine.

 

 

Prvi pokušaj da se gmizavac istera sa "zelenog tepiha" nije uspeo?

- Jedan od momaka je pokušao da zmiju usmeri van terena, ali je samo još više razjario i ona je pokušala da ga ugrize. Iskoristio sam priliku kada j zmija bila usmerena ka njemu i uspeo sam da je uhvatim.

Međutim, tu je došlo i do peha:

- Upravo tako. U ruci kojom sam je dohvatio nalazila mi se pištaljka i nisam mogao najbolje da je držim za glavu i tom prilikom je pokušala da me ugrize u čemu je i uspela jednom, ali to nije bio klasičan ugriz, više me je ogrebala nakon čega sam je instiktivno bacio van terena.

Kod Vas nije bilo straha?

- Ne. Od svoje 17. godine hvatam zmije. Ujak me je naučio kako to da radim, ali i da ih prepoznajem, tako da znam koje mogu biti opasne.

Za kraj, junak nape prie je posebno želeo jednu stvar da istakne:

- Nakon što se pojavio snimak, mnogi su mi zamerali da sam zmiju ubio, ili povredio. Međutim, moram istaći da to nije bilo tačno. Nakon navedenog događaja i nastavka utakmice, zmija je gotovo do samog kraja stajala u travi pokraj terena i "ispratila meč", a zatm je otišla svojim putem.

Za kraj, podsetićemo samo da je duel između Gornjg Sinkovca i Rudara 2013 iz Šišinca okončan trijumfom gostiju, rezultatom 5:1.

Foto: Heute.at/printscreen

I austrijski mediji su izvestili o nesvakidašnjem događaju u Gornjem Sinkovcu

 

Još jednom se potvrdilo da se "Niže lige" i portal Republika uvek nalaze u pravo vreme, na pravom mestu, a zahvaljujući našoj priči i snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama, sportski region bruji o "ukrotitelju zmija u sudijskoj sportskoj opremi".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading