OBRADOVIĆ OTKRIO ŠTA MORA DA SE POPRAVI U IGRI: "Moj stav je da je bitno da se period dobije"

Autor:

Sport

30.04.2024

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli su napravili veliki korak ka finalu.

OBRADOVIĆ OTKRIO ŠTA MORA DA SE POPRAVI U IGRI: "Moj stav je da je bitno da se period dobije"

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u prvom meču polufinalne serije AdmiralBet ABA lige u Areni sa 78:67.

Iako nisu prikazali Bog zna kakvu igru, igrači Željka Obradovića su relativno lako izašli na kraj sa gostima iz Podgorice. Nošeni dobrom energijom pre svega stranaca - Kaminskog, Smita i Ledeja, crno-beli su posle prve deonice stekli +9 i sve do pred kraj meča su uspešno održavali tu prednost, uz male oscilacije.

Trener Partizana Željko Obradović upravo time nije bio zadovoljan.

- Pobedili smo i to je najvažnije. Odbrana je bila na visokom niovu, ali je bilo i problema, imali smo mnogo izgubljenih lopti, dozvolili smo mnogo ofanzivnih skokova. To su stvari koje moramo da ispravimo. Hvala navijačima na podršci i želim im da se odmore tokom praznika, naglasio je Željko Obradović, pa nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Budućnost

- Drugu deonicu smo dobili sa 14:13, a moj stav je da je bitno da se period dobije, bez obzira na broj poena. Ognjen Jaramaz? Ima problema sa nogom, ne može da trenira, videćemo šta će se dešavati u periodu koji sledi. Balša Koprivica nije bio u timu zbog povrede koju je doživeo na poslednjem treningu. Verujem da će biti spreman za Podgoricu.

Potom je nastavio u istom ritmu.

Budućnost je stigla do minus četiri u samoj završnici, ali nisam ljut jer smo promašivali iz otvorenih pozicija. Rekao sam da me muče izgubljene lopte i ofanzivni skokovi rivala. Imali smo problema, ali smo uprkos problemima kontrolisali dešavanja na parketu.

Sa druge strane, trener Budućnosti Andrej Žakelj misli da je glavni uzrok poraza bila prva četvrtina.

- Čestitke domaćinima, mislim da su zasluženo slavili. Nema tu puno priče, videlo smo da smo premekani. Kada primiš 27 u prvoj četvrtini protiv tima sa ovim kvalitetom teško je to vratiti. Pravili smo greške pogotovo u odbrani. Nemam šta da kažem što se tiče borbe, sa ovakvim brojem skokova u napadu mislim da mora biti bolji rezultat. Imali smo nervozu, nije nas išao šut, ali mislim da je prva četvrtina odlučila utakmicu. Počeli smo na pogrešan način, ne kako smo se dogovrili. 1-0 je, napravićemo sve da slavimo u Podgorici i vratimo se u Beograd - rekao je Žakelj.

Revanš je na programu 7. maja u Morači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading