KAKVA DRAMA U PIONIRU! LESOR I NAN PROMAŠILI POBEDU PANATINAIKOSA! Makabi na korak od ČUDA u plej ofu!

Autor:

Sport

30.04.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalan meč smo gledali!

KAKVA DRAMA U PIONIRU! LESOR I NAN PROMAŠILI POBEDU PANATINAIKOSA! Makabi na korak od ČUDA u plej ofu!

Foto: Starsport

Košarkaši Makabija su posle prave drame napravili veliki korak ka plasmanu na F4 Evrolige nakon što su savladali Panatinaikos u Pioniru sa 85:83 i poveli sa 2:1 u seriji!

"Ponos Izraela" je prvi put tokom sezone imao podršku oko 1000 svojih navijača u Pioniru, što je značajno doprinelo atmosferi na utakmici. Ta prisutnost pristalica "domaćina" izazvala je reakciju vlasnika Panatinaikosa, Dimitrisa Janakopulosa, koji je prisustvovao ovom duelu u Beogradu.


Makabi je imao dvocifrenu prednost tokom većeg dela meča, čak i vodstvo od 17 poena u trećoj četvrtini. Međutim, ekipa Panatinaikosa nije odustajala, unoseći dramu u poslednjim minutima utakmice i pokušavajući da preokrene rezultat.
Republika

Foto: Starsport

Makabi - PAO

Utakmica je bila ispunjena dramom, posebno u poslednjim minutima. Nan je režirao potpuni povratak u meč Panate, da bi Matijas Lesor dobio priliku da sa linije penala donese prednost svom timu u poslednjem minutu. Ipak, bivši igrač Partizana bio je precizan jednom od dva puta, pa je Makabi imao napad pri nerešenom rezultatu. Nakon što su sudije dugo većale da li da priznaju koš Lorencu Braunu i odlučile da to ne urade, iz narednog napada na dve sekunde do kraja bivši igrač Zvezde je dobio po ruci od Granta i poslat je na liniju penala.

Braun je uspeo da smiri ruku i loptu i bude precizan sa linije penala, obezbeđujući tako pobedu za Makabi, pošto je Nan promašio trojku za pobedu.

Upravo je on bio istaknuti igrač za ekipu Panatinaikosa sa 25 postignutih poena, dok je Joanis Papapetru doprineo sa 17 poena. Lesor je takođe ostvario značajan učinak sa 14 poena, šest skokova i pet asistencija, ukupno ostvarivši 31 indeksni poen.

Kod pobednika Nibo je briljirao sa 22 poena i devet uhvaćenih skokova, dok je Braun takođe bio ključni igrač sa 16 i osam asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading