SRBIJA DOBILA NOVU "DESETKU": O njemu će se tek pripovedati - iz KADETA pravo u PRVI TIM!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.04.2024

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih godina neretko se u fudbalskim krugovima pominje da Srbija kuburi sa tzv. "desetkama", igračima koji na tarenu sve vide i mogu. Međutim, čini se da je tome došao kraj.

SRBIJA DOBILA NOVU "DESETKU": O njemu će se tek pripovedati - iz KADETA pravo u PRVI TIM!

Foto: FK Radnički Nova Pazova

Fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove već pet sezona u kontinuitetu se takmiče u okviru Vojvođasnke lige Jug, a kada je u pitanju aktuelna takmičarske godina, sa skorom od osam pobeda, tri remija i 12 poraza i ukupno 27 osvojenih bodova, zauzimaju desetu poziciju na tabeli.

 

Klub koji je pre nešto više od jedne decenije vodio i borbe za prvoligaške bodove, u poslednjih pet prvenstvenih mečeva zabeležio je samo jedan trijumf i četiri poraza, ali će meč 21. takmičarske runde u kojem je sastav iz Nove Pazove poražen od Hajduka iz Beške rezultatom 1:0, ostati zlatnim slovima upisan u klupske anale.

Naime, od prvog minuta navedenog duela u postavi novopazovačkog Radničkog našao se dojučerašnji kadet, šesnaestogodišnji Milorad Avramović, momak koji je u svojoj uzrasnoj kategoriji sa "desetkom" na leđima, zadivio fudbalske stručnjake. Fudbaler kojem je primarna pozicija centralnog veznog igrača, za kadete Radničkog je u aktuelnoj sezoni odigrao ukupno 14 mečeva i za 1.165 minuta provedenih na terenu, bio je strelac čak deset pogodaka, a takođe će ostati upamćeno da je golobradog mladića "u vatru bacio" trener Novopazovčana Boža Đurković.

Usled svega navedenog sportski sektor Radničkog je odlučilo da mu ukaže poverenje i u seniorskom sastavu i šestog dana meseca aprila debitovao je za prvi tim i na terenu je proveo 45 minuta, a samo četiri dana kasnije predstavio se i domaćoj piblici kada je u meču protiv beočinskog Cementa (2:3) ušao u igru u 63. minutu zamenivši iskusnog Predraga Milakovića.

Foto: FK Radnički Nova Pazova

Nova "desetka" srpskog fudbala - Milorad Avramović (Radnički Nova Pazova)

 

- Milorad Avramović:

Datum rođenja: 13. septembar 2007. godine

Mesto rođenja: Zemun

Pozicija u timu: centralni vezni

Igračka karijera: Radnički (Nova Pazova)-mlađe kategorije, Radnički (Nova Pazova)

Novopazovački fudbaleri već narednog vikenda gostuju ekipi Veternika i za očekivati je da će se mladi superstar ponovo naći u konkurenciji za prvi tim, a istovremeno svi u redovima Radničkog se nadaju da će upravo sa njim ponovo ispisati nove stranice klupske istorije, a tada i povratak u drugi stepen srpskog klupskog fudbala, nije daleko.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading