ŠTA BI BILO, KAD BI BILO? Statistika je neumoljiva! Bez njihovih golova crveno-beli bi bili u zoni ispadanja! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.04.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li oni čine najplodosniji napadački tandem u srpskom fudbalu?

ŠTA BI BILO, KAD BI BILO? Statistika je neumoljiva! Bez njihovih golova crveno-beli bi bili u zoni ispadanja! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Jedinstvo Ub

Fudbaleri i navijači ubskog Jedinstva sanjaju svoje najlepše snove. Crveno-beli beleže sjajne rezultate u ovosezonskoj Prvoj ligi Srbije i uoči starta Plej-of faze takmičenja, zauzimaju drugu poziciju, mesto koje obezbeđuje direktan plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Ekipa sa stadiona "Dragan Džajić" tokom 30 ligaških mečeva ostvarila je skor od 15 pobeda, sedam remija i osam poraza, što im je donelo i 52 boda i u odlučujućih sedam prvenstvenih mečeva ulaze sa dva boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Inđiju Toyo Tires.

Istovremeno, klub je ukupno 38 puta tresao protivničke mreže, a posebno treba istaći da je tandem "crnih zvezda" Kvaku Karikari i Ibrahim Zubairu, postigao čak 22 pogotka.

Interesantno bi bilo videti kakav bi učinak imali crveno-beli sa Uba da u aktuelnoj sezoni u svojim redovima nemaju dvojac iz Gane.

Kvaku Karikari je ukupno postigao 12 pogodaka na 29 odigranih mečeva, a u listu strelaca se upisivao na devet susreta. Tri puta se na jdnoj utakmici po dva puta upisivao u listu strelaca. Bez njegovih golova Jedinstvo bi u ovom momentu imalo osam bodova manje.

 

Ibrahim Zubairu jeste postigao dva gola manje, al ise takođe na devet mečeva upisivao u listu strelaca, dok je samo u meču protiv novosadske Mladosti GAT bio strelac dva pogotka. Podatak koji posebno "bode oči" jeste činjenica da bi bez njega sastav sa stadiona "Dragan Džajić" imao čak 13 bodova manje.

Statistika je neumoljiva. Bez dvojice sjajnih fudbalera Jedinstvo sa Uba bi imalo čak 21 bod manje, čime bi ligaški deo sezone okončali u zoni ispadanja, sa ne baš izglednim prilikama da očuvaju prvoligaški status.

Bez obzira na navedeno, možda i (ne)zanimljive statističke podatke, a na sreću ljubitelja fudbala sa Uba, Karikari i Zubairu nose crveno-beli dres i svakako će predstavljati pogonsku snagu tima u borbi za istorijski plasman u Superligu Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading