NAGRADA JE OTIŠLA U PRAVE RUKE: Klub je odlučio - on je najbolji fudbaler meseca marta! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.04.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan je od najzaslužnijih za uspeh kluba sa Senjaka u samom finipu ligaškog dela sezone.

NAGRADA JE OTIŠLA U PRAVE RUKE: Klub je odlučio - on je najbolji fudbaler meseca marta! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Starsport

Fudbaleri RFK Grafičara iza sebe imaju turbulentnu sezonu u okviru Prve lige Srbije i puleni trenera Marka Neđića tek u samom finišu regularnog dela takmičenja, uspeli su da se izbore za plasman u Plej-of, tako da će i ove godine konkurisati za visok plasman u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

Kao i svakog meseca, klub sa Senjka je dodelio trofej "Grafos meseca", a ovoga puta, za mesec mart 2024. godine, nagrada je zasluženo pripala Marku Ćuriću.

Reč je o mladom dvadesetogodišnjem defanzovnom veznom fudbaleru koji je tokom trećeg meseca 2024. godine odigrao šest mečeva u ljubičastom dresu. Na terenu je proveo svih 540 minuta i tri puta je uspeo da se upiše u listu strelaca, a u duelu protiv novosadske Mladosti GAT postigao je oba pogotka za svoju ekipu u trijumfu, rezultatom 2:1.

 

 

Treba napomenuti da je Ćurić prošao kompletnu fudbalsku školu Crvene zvezde i očekuje se da će možda već od narednog leta konkurisati i za najbolju postavu kod trenera Vladana Milojevića.

- Marko Ćurić:

Datum rođenja: 17. avgust 2003. godine

Mesto rođenja: Beograd

Pozicija u timu: defanzivni vezni

Igračka karijera: Crvena zvezda U-15 (Beograd), Crvena zvezda U-17 (Beograd), Crvena zvezda U-19 (Beograd), RFK Grafičar (Beograd)

Učinak u sezoni 2023/24: 28 utakmica; 6 golova; 4 žuta kartona

 

Kada je reč o nastavku sezone, "grafosi" u Plej-of ulaze sa 42 osvojena boda, šest manje u odnosu na Tekstilac iz Odžaka, što je svakako dostižno i jasno je da će momci u ljubičastoj sportskoj opremi pokušati i u aktuelnoj sezoni da se domognu baraža za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

U prvom kolu Plej-of faze, RFK Grafičar gostuje Mačvi u Šapcu, a kompletan raspored doigravanja za titiulu Prve lige Srbije, možete pogledati OVDE.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading