POTPUNA PROMENA VIZUELNOG IDENTITETA: Istorijski trenutak - crno-beli predstavili NOVI GRB kluba! (ANKETA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.04.2024

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaje otvoreno pitanje, kako će navijači reagovati na novine.

POTPUNA PROMENA VIZUELNOG IDENTITETA: Istorijski trenutak - crno-beli predstavili NOVI GRB kluba! (ANKETA)

Foto: FK Bor 1919

Fudbalski klub Bor osnovan je sada već davne 1919. godine kao srpsko-francusko sportsko društvo, jer je direktor borskih rudnika bio Francuz Loren, a do početka Drugog svetskog rata nosio je naziv ASB, da bi nakon rata, sve do 1963. godine nastupao pod imenom Radnički.

 

Najveća ostvarenja borski fudbal beleži u sezoni 1967/68 kada je stigao i do finala Kupa Maršala Tita gde je ubedljivo poražen od Crvene zvezde rezultatom 0:7, čime je obezbedio i evropsku vizu, tako da je u sezoni 1968/69 predstavljao tadašnju SFR Jugoslaviju u Kupu pobednika kupova gde je sliminisan od kasnijeg osvajača Slovana iz Bratislave (2:0, 0:3).

Iste sezone je imao i svoje premijerno učešće u elitnom rangu takmičenja od Triglava do Đevđelije.

Poslednjih pet sezona pod imenom Bor 1919 klub se takmiči u Zoni Istok, a sada je na zvaničnoj klupskoj Instagram stranici predstavljeno i potencijalno rešenje za novi klupski logo, mada nije precizirano kada bi novi grb trebao da postane i novi amblem kluba, kao ni da li će pristalice crno-belih blagonaklono gledati na navedenu promenu.

Foto: FK Bor 1919

Stari i novi grb FK Bor 1919

 

Kada je reč o aktuelnoj sezoni, ekipa Bora 1919 nakon 21. takmičarske runde, sa skorom od 14 pobeda, dva remija i četiri poraza i 41 osvojenim bodom, zauzima treću poziciju na tabeli, ali su crno-beli i teoretski izgubili šansu da se bore za šampionsku titulu, s obzirom da vodeći Timok 1919 iz Zaječara, sedam kola pre kraja šampionata, ima 22 boda prednosti.

Narednog vikenda, u nedelju 21. aprila očekuje se upravo duel između Bora 1919 i Timoka 1919, a susret će se sa početkom od 16.30 časova odigrati na stadionu "kraj Pirita".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading