OVO JE NEZABELEŽENO! MADRID UKLET ZA TENISERE: Feliks prošao u finale, a umesto ŠEST, odigrao TRI meča!

Autor:

Sport

03.05.2024

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanađanin ima mnogo sreće.

OVO JE NEZABELEŽENO! MADRID UKLET ZA TENISERE: Feliks prošao u finale, a umesto ŠEST, odigrao TRI meča!

Foto: Tanjug/AP

Teniski svet je svedoči nečemu što do sada nije viđeno! Problemima sa povredama u Madridu nema kraja, a najviše iz toga profitira Feliks Ože-Alijasim koji je u finalu Mastersa!

Prvo je Kanađanin prošao Jakuba Menšika tako što mu je Čeh predao meč pri 1:0 u setovima. Potom je Feliks na sjajan način izbacio Kaspera Ruda, da bi mu Janik Siner predao meč bez da su uopšte izašli na teren zbog problema sa kukom, dok je Medvedev predao četvrtfinale posle jednog seta Jiržiju Lehečki zbog povrede prepone.

Upravo je Lehečka bio današnji rival Ože-Alijasimu i slično je učinio - predao je pri rezultatu 3:3 u prvom setu i poslao Kanađanina u finale Mastersa u Madridu.

Put 23-godišnjeg Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima do finala Masters turnira bio je neobičan, blago rečeno. Nakon što je pobedio Nišioku i Manarina, Menšik mu je predao meč posle prvog seta. Zatim je savladao Ruda, a Siner mu nije izašao na megdan zbog povrede. Sada mu je i Lehečka predao meč, te će se boriti za šestu titulu u karijeri.

Ože-Alijasim će se boriti za titulu sa Andrejem Rubljovom, koji je u dva seta savladao Tejlora Frica. Dosad su se Rus i Kanađanin sastali pet puta, pri čemu je Rubljov trijumfovao četiri puta. Ovogodišnji susret u Roterdamu završen je pobedom Rubljova. Biće ovo ukupno 15. finale u karijeri za mladog Kanađanina, koji se već dugo mučio sa povredama, ali je pokazao "znake života" u poslednje vreme i vratio se u top 20.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading