USVOJENO "PIKSIJEVO PRAVILO"! Velika promena na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

Autor:

Sport

03.05.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije je pobedio.

USVOJENO "PIKSIJEVO PRAVILO"! Velika promena na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

Foto: www.profimedia.rs

UEFA dozvoljava proširenje sastava reprezentacija na EURO

UEFA je nedavno donela odluku da selektorima reprezentacija dozvoli da na predstojećem Evropskom prvenstvu povedu trojicu dodatnih igrača, proširujući sastav sa dosadašnjih 23 na 26 članova. Ovakva presuda je naišla na odobravanje britanskih medija, koji su objavili vest o ovoj promeni.

Piksi se zalagao za proširenje sastava još pre Svetskog prvenstva

Republika

Foto: Twiiter.com/Euro 2024

EURO 2024

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, već je pre Svetskog prvenstva u Kataru izneo stav da bi na takmičenja trebalo povesti 26 fudbalera umesto dosadašnjih 23. Ova inicijativa je ponovo aktuelizovana pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a UEFA je na kraju prihvatila ovaj predlog, pa ga slobodno možemo nazvati "Piksijevim".


UEFA reaguje na gužvu u rasporedu takmičenja i moguće povrede igrača

Razlog za proširenje sastava leži u gustom rasporedu takmičenja ove sezone, kao i mogućim povredama koje mogu nastati usled prevelike potrošnje igrača. Ovo nije prvi put da UEFA donosi ovakvu odluku, jer je istu praksu primenila i tokom Evropskog prvenstva 2021. godine nakon pandemije korona virusa.

Širenje sastava reprezentacija - nova uobičajena praksa?

Prema pisanju medija, proširenje sastava reprezentacija na takmičenjima poput EURO moglo bi postati uobičajena praksa u budućnosti. Nadamo se da će nam ovo pomoći da zabeležimo još bolji rezultat u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading