PARTIZAN SE VEĆ RASPADAO KAO OVE SEZONE: Evo koji je završio na tabeli kada je takođe IMAO PET PORAZA U NIZU

Autor:

Sport

03.05.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova generacija piše crnu istoriju tima iz Humske.

PARTIZAN SE VEĆ RASPADAO KAO OVE SEZONE: Evo koji je završio na tabeli kada je takođe IMAO PET PORAZA U NIZU

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pišu crnu istoriju kluba, bez imalo belog. Tim iz Humske je pod vođstvom Igora Duljaja i sada Alberta Nađa vezao pet poraza u nizu što verovatno ni najstariji ljubitelji fudbala ne pamte kada se desilo. Međutim, pamte fudbalski almanasi i internet statistika.

Crno-beli su aktuelni crni niz od pet poraza u nizu počeli 14, aprila kada je slavio Čukarički sa 3:2, a nastavilo se u 173. večitom derbiju, koji je Crvena zvezda rešila u svoju korist sa 3:2. Usledio je poraz od večitor rivala i u polufinalu Kupa Srbije (2:0), a onda su u Superligi  u Humskoj bolji bili TSC (1:2) i Vojvodina (2:3). Na taj način izjednačen je crni niz od pre 17 godina kada su crno-beli bili poraženi takođe pet puta u nizu.

Republika

Foto: Starsport

Večiti derbi u sezoni 2006/07.

Bilo je to u prvoj sezoni fudbalske lige samostalne Srbije, u sezoni 2006/07. Tada su skalpove Partizanu uzeli Hajduk Kula (3:1), Crvena zvezda (1:2), Bežanija (2:1) i Vojvodina (1:0), a usput je Partizan izgubio od Zvezde u polufinalu Kupa (1:0). Dakle, baš kao i ove sezone, uz dva neuspeha protiv večitog rivala i klubova koji na papiru slove za mnogo slabije. Te sezone je Zvezda bila prvak sa čak 17 bodova više od Partizana.

Isto se desilo i pre 35 godina. U sezoni 1988/89 Partizan je nanizao pet poraza u šampionatu Jugoslavije, od toga dva na penale jer utakmica nije mogla da se završi nerešenim ishodom, a još tri u regularnom toku mečeva. Počelo je porazom crno-belih na penale u Humskoj od Spartaka (1:1-4:5), a onda su slavili redom Radnički u Nišu (3:1), Čelik u Humskoj na penale (2:2-12:13), Vojvodina sa 3:2 u Novom Sadu, dok je peti poraz bio delo Slobode u Tuzli. Crno-beli su uspeli da slave tek na Koševu protiv Sarajeva takođe na penale (0:0, 5:4)

Republika

Foto: partizan.rs

Sezona 1988/89.

Partizan je tada prvu polusezonu završio tek na 12. mestu, ali je na proleće zaigrao bolje i uspeo je da se probije do šestog mesta na tabeli. Te sezone je Vojvodina bila šampion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading