I TO JE JEDNOM MORALO DA SE DOGODI: Poraz nakon 315 dana - crno-beli "pokazali zube" budućem šampionu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.04.2024

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodski bi se reklo "krčag ide na vodu dok se ne razbije"...

I TO JE JEDNOM MORALO DA SE DOGODI: Poraz nakon 315 dana - crno-beli "pokazali zube" budućem šampionu!

Foto: FK Timok 1919

Fudbaleri zaječarskog Timoka 1919, izvesno je, osvojiće titulu šampiona u ovosezonskoj Zoni Istok i od naredne jeseni vodiće prvenstvene borbe u okviru istočne grupe srpskoligaškog karavana.

 

U ovom momentu ekipa sa stadiona "Kraljevica" ima 19 bodova više od negotinskog Hajduk Veljka i ekipa Bora 1919, ali s obzirom da crno-beli imaju meč manje odigran, i dalje postoji teoretksa šansa da ugorze suverenog lidera, ali gotovo da niko ni ne pomišlja da se navedeno može i dogoditi.

Od starta aktuelne sezone Zaječarci su na 21 prvenstvenoj utakmici ostvarili stoprocentni učinak i nadali su se da takmičarsku godinu mogu i završiti sa maksimalnim učinkom, ali su u 22. kolu gostovali na stadionu "kraj Pirita", upravo jedinom, barem teoretskom, konkurentu u borbi za šampionski pehar.

Očekivalo se da će gosti protiv crno-belih zabeležiti i 22. ovosezonski trijumf, ali su domaćini u 13. minutu pogotkom Nikole Nikolića sa bele tačke stigli do prednosti.

U nastavku meča Zaječarci "ubacuju u viši stepen prenosa" i već u 48. minutu preko Luke Stojadinovića uspevaju da poravnaju rezultat i činilo se da će uspeti i da stignu do poptunog rezultatskog preokreta.

Međutim, samo dva minuta nakon izjednačujućeg pogotka, golman Timoka 1919 Aleksandar Jovanović je morao i drugi put da vadi loptu iz mreže, a u listu strelaca se upisao Mihajlo Milutinović čime su Zaječarci nakon 315 dana i 21. odigrane utakmice doživeli rezultatski neuspeh koji je prolongirao i zvaničnu šampionsku promociju.

Foto: FK Bor 1919

Slavlje fudbalera Bora nakon trijumfa u velikom derbiju

 

- Zona Istok, 22. kolo:

Bor 1919 (Bor) - Timok 1919 (Zaječar) 2:1 (1:0)

Strelci: N. Nikolić u 13. iz jedanaesterca i M. Milutinović u 50. minutu za Bor 1919; L. Stojadinović u 48. minutu za Timok 1919

Stadion: "kraj Pirita", Bor

Sudija: Mladen Veselinović

Žuti kartoni: Lj. Karabašević Lalić, J. Velev, D Dimitrijević, N. Jakovljević (Bor 1919); L. bogojević, D. Mašić, R. Nikolić (Timok 1919)

Bor 1919 (Bor): Jakovljević, Kolarević, Velev, Nikolovski, Karabašević Lalić, Dimitrijević, Nikolić, Bulatović (Sinanović), Bogdanović, Đorđević, Arsenijević (Milutinović).

Timok 1919 (Zaječar): Jovanović, Cvetković, Bogojević (Ilić), Petrović (Mladenović), Antunović, U. Nikolić, R. Nikolić, Ramadani, Vanić, Stojadinović (Milosavljević), Mašić (Ristić).

Priliku da obezbede šampiosnki pehar Zaječarci će imati tek za dve nedelje kada će gostovati u Pirotu ekipi Tanasko Rajić.

Sa druge strane crno-beli iz Bora narednog vikenda gostuju pirotskom Jedinstvu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading