POTPUNA LUDNICA: Stanje na tabeli jasno govori da nas očekuje pakleno proleće!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.03.2024

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedino je jasno da je sada sve moguće.

POTPUNA LUDNICA: Stanje na tabeli jasno govori da nas očekuje pakleno proleće!

Foto: OFK Beograd

Sreda 6. mart biće radna za prvoligaške klubove, s obzirom da su na programu mečevi vanredne 23. takmičarske runde.

 

Ljubitelji fudbala širom Srbije danas će imati priliku da uživaju u velikom broju zanimljivih duela širom Srbije,  a posebno će u fokusu interesovanja biti prestonica gde će OFK Beograd u velikom derbiju dočekati Inđiju Toyo Tires, kao i duel na Topčiderskom brdu gde će RFK Grafičar odmeriti snagu sa najprijatnijim iznenađenjem Tekstilcem iz Odžaka.

Uz navedene meče veliku pažnju će izazvati i dueli u Leskovcu, Ubu, Užicu,...

Međutim, neophodno je osvrnuti se na ono što su donela dva premijerna prolećna kola. Svakako najveće iznenađenje predstavlja činjenica da je lider sa Omladinskog stadiona vezao dva uzastopna neuspeha, dok su sa druge strane Jedinstvo sa Ubam RFK Grafičar i "već prežaljena" novosadska Mladost GAT sa stoprocentnim učinkom uvećali šanse da ostvare ranije zacrtane klupske ciljeve.

Sva navedena ostvarenja dovela su do toga da svi učesnici ovosezonskog takmičenja mogu da se nađi i u gornjem delu tabele, ali i da sa samo nekoliko lošijih rezultata u velikoj meri sebi "zagorčaju život".

 

 

Naime, izuzev vodećeg OFK Beograda, klubove od druge, do devete pozicije deli svega sedam bodova, tako da se i RFK Grafičar koji trenutno zauzima prvu poziciju u budućoj plej-aut zoni može sa punim pravom nadati čak i direktonm plasmanu u elitu, bez obzira što je do pre samo nekoliko nedelja bio u opasnoj zoni.

Sa druge strane nešto jasnija je situacija je u borbi za opstanak. Gornjomilanovački Matalac ima tri boda više u odnosu na popularne "gatovce", ali se bez borbe neće predati ni užička GFK Sloboda, kao i RFK Novi Sad 1921 koji je premijernim trijumfom nad jesenjim šampionom pokazao da ima potencijala da i naredne sezone bude deo prvoligaškog karavana...

Već današnji mečevi mogli bi da nagoveste odgovore na određena pitanja, ali je jasno da će ljubitelji prvoligaškog fudbala do poslednjeg takmičarskog kola imati prilike da uživaju u zanimljivim fudbalskim predstavama.

- Parovi 23. kola Prve lige Srbije:

OFK Beograd (Beograd) - Inđija Toyo Tires (Inđija)

RFK Grafičar (Beograd) - Tekstilac (Odžaci)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Kolubara (Lazarevac)

GFK Dubočica (Leskovac) - Radnički (Sremska Mitrovica)

Radnički (Novi Beograd) - Smederevo 1924 (Smederevo)

Jedinstvo (Ub) - Mladost GAT (Novi Sad)

Metalac (Gornji Milanovac) - OFK Vršac (Vršac)

GFK Sloboda (Užice) - Mačva (Šabac)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading