GDE SU, ŠTA RADE? Godine koje su pojeli skakavci! Nekadašnji superligaši u raljama niželigaškog fudbala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.12.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se podsetimo svih onih klubova koji su neretko umeli i da otkinu bodove beogradskim Večitim rivalima.

GDE SU, ŠTA RADE? Godine koje su pojeli skakavci! Nekadašnji superligaši u raljama niželigaškog fudbala!

Foto: Rapublika.rs

Od osamostaljenja Republike Srbije, elitni rang najpopularnije igre na svetu u našoj zemlji nosi naziv Superliga. Svoje premijerno izdanje imalo je u takmičarskoj 2006/07 godini i trenuno ispisuje svoje 18. poglavlje.

 

Prethodnih godina sistem takmičenja se menjao u nekoliko navrata, a samo tri kluba, Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina, bila su učesnici svih do sada odigranih šampionata. Uz navedenu "veliku trojku" srpskog klupskog fudbala, najviše učešća u eliti zabeležili su beogradski Čukarički i subotički Spartak koji svega tri sezone nisu bili deo najvišeg stepena srpskog klupskog fudbala.

Interesantno je napomenuti da je zaključno sa prethodnom 2022/23 sezonom, pet klubova samo jednom bilo deo grupe odabranih. Uspevali su apatinskja Mladost, Mladost GAT iz Novog Sada, Zlatibor iz Čajetine, požarevački Mladi radnik i Dinamo iz Vranja da stignu do superligaškog karavana, ali su nakon samo nekoliko meseci morali da "sreću potraže" u nižim takmičarskim rangovima.

Ukupno 37 klubova je sa manje, ili više uspeha nastupalo u superligaškom karavanu, a mi ćemo u narednim danima pokušati da vas podsetimo na sve one klubove koji su bili učesnici elite, a koji su iz raznoraznih razloga danas na nivou koji ih zasigurno ne zadovoljava.

Sve o nekadašnjim superligaškima samo na Nižim ligama 5 na portali Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading