PLAVO-BELA NOĆ: Spektakl u Botošu - proslavu jubileja Omladinca uveličali i veterani OFK Beograda! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.12.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održana je tradicionalna manifestacija "plavo-bela noć".

PLAVO-BELA NOĆ: Spektakl u Botošu - proslavu jubileja Omladinca uveličali i veterani OFK Beograda! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Branisdlav Lazić i Željko Trajković

Fudbaleri Omladinca FAM iz Botoša nesrećno su prethodne sezone ispali iz Vojvođanske lige Istok porazom u poslednjoj takmičarskoj rundi u Banatskom Velikom Selu od ekipe Kozare rezultatom 0:1.

 

Sportski kolektiv iz Botoša je u prvom delu aktuelne takmičarske 2023/24 godine u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin nastavio sa neadekvatnim rezultatima, tako da su plavo-beli jesen okončali sa svega tri boda u 15 odigranih prvenstvenih mečeva.

Klub koji na fudbalskoj mapi Srbije egzistira više od devet decenije, prvog dana meseca decembra organizovao je tradicionalnu menifestaciju "Plavo-bela noć. Na početku su u Hali sportova "Aleksandra Kareljina" u Botošu odigrane utakmice između najmlađih fudbalera Omladinca i Zadrugara iz Lazareva. Pre početka prve utakmice zamenik gradonačelnika Saša Santovac deci je uručio  sportsku opremu u vidu lopti i dresova.

 

Odigrane su tri utakmice u najmlađim kategorijama:

Omladinac -Zadrugar (2012 god.) 4:1

Omladinac – Zadrugar (2013 god.) 0:2

Omladinac -Zadrugar (2016 god.) 7:3

Nakon najmlađih na scenu su stupili najstariji, odnosno veterani Proletera koji su odigrali revijalnu utakmicu sa veteranima OFK Beograda koji su slavili rezultatom 3:1. Strelci za OFK bili su Krstić, Božović i Anđelković, dok je počasni gol za veterane Proletera postigao Markoski. U drugoj utakmici Omladinac je igrao protiv ekipe PKB-a. Gosti su odneli pobedu rezultatom 2:1. Golove su postigli Bajrami i Barać za PKB  i Šemić za Omladinac.

Domaćin proslave, Branislav Lazić na svečanom skupu u hotelu u Botošu, ugostio je brojne zvanice među kojima su bili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik ministra za sport Željko Trajković, sportski radnici i predstavnici prijateljskih klubova.

 

Predsednik fudbalskog kolektiva iz Botoša Branislav Lazić je tim povodom izjavio:

- Zahvaljujem se svim gostima koji su došli da uveličaju naše slavlje i podrže naš fudbalski klub. Utisci su impresivni. Videli ste decu koja su tu i koja će ubuduće pronositi slavu kluba iz ovog malog mesta, a posebno moram istaći naš bratski klub OFK Beograd koji je došao na našu proslavu, da zajedno obeležimo i njihov ulazak u Superligu Srbije. Takođe moram da zahvalim i našim novim pobratimima, ekipi PKB-a iz Padinske Skele - istakao je Lazić, a zatim se osvrnuo i na ono što ekipu očekuje u narednom periodu:

- Omladinac je nesrećno ispao iz lige prethodne sezone, a i rezultati u novoj nisu na željenom nivou. Međutim, moram istaći da ćemo u zimskom prelaznom roku dovesti 15 novih igrača i na proleće ćemo, bez preterivanja pobediti sve.

 

 

Da podsetimo, ekipa Omladinca FAM iz Botoša u prolećne borbe ulazi sa pretposlednje 15. pozicije Područne fudbalske lige Zrenjanin, a u prvom takmičarskom meču u 2024. godini gostovaće u Česteregu gde će odmeriti snagu sa aktuelnim liderom takmičenja, ekipom Napretka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading