SA NIŽELIGAŠKIH TERENA NA VELIKU EVROPSKU SCENU: Upisao se u anale srpskog fudbala - ubuduće će sudbina slavnog kluba od njega zavisiti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.12.2023

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od njega će mnogo zavisiti budući izgled evropskog velikana.

SA NIŽELIGAŠKIH TERENA NA VELIKU EVROPSKU SCENU: Upisao se u anale srpskog fudbala - ubuduće će sudbina slavnog kluba od njega zavisiti!

Foto: Instagram.com/petarvukn

Sa svega 19 godina starosti svoje ime je upisao u anale srpskog klupskog fudbala kao najmlađi trener koji je ikada preuzeo jednu seniorsku ekipu, a samo tri godine kasnije Petar Vuk Novaković postaje deo belgijskog velikana iz Liježa.

 

Šansu mladom stručnjaku na jesen 2020. godine pružila je ekipa Miljakovca. Sa popularnom "radničkom klasom" pored prvenstvenih borbi u Međuopštinskoj ligi Beograd, oprobao se i na međunarodnoj sceni gde je ekipa Miljakovca prethodne sezone predstavljala srpski klupski fudbal u takmičenju koje okuplja amaterske klubove Starog kontinenta, Feniks trofeju.

Ipak, leta ove godine došlo je do prekida saradnje i od tada je Petar Vuk Novaković slobodan u potrazi za novim poslom.

Foto: FK Miljakovac

Petar Vuk Novaković dok je predvodio "radnu klasu"

 

Kako je sam mladi stručnjak objavio na svom Instagram profilu, ubuduće će biti deo kluba koji je deset puta osvajao belgijski šampionat, ekipe Standarda iz Liježa:

- Veoma sam srećan što mogu da objavim da sam postao skaut u Fudbalskom klubu Standard .Želeo bih da se zahvalim svima u klubu na ukazanoj prilici i nadam se da ćemo imati mnogo uspeha u budućnosti.

Poznajući posvećenost i znanje koje poseduje mladi stručnjak, sasvim je jasno da će sa mnogo uspeha predstavljati i sebe, ali i srpski fudbal u Belgiji, a zasigurno će mnogi fudbaleri sa naših prostora zahvaljujući njemu imati prilike da karijeru nastave u slavnom klubu iz Liježakoji trenutno zauzima devetu poziciju na tabeli belgijske Pro lige, a koji je poslednji trofej osvojio 2018. godine kada je po osmi put u istoriji podigao pehar namenjen pobedniku nacionalnog kup takmičenja.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading