IZNENAĐENJA NIJE BILO: Kvalitetniji rival ide dalje - "gatovci" i dalje ne znaju za uspeh u gradskom derbiju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.12.2023

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodno se može reći da crveno-bele sa "GAT Arene" ovaj poraz ne boli, s obzirom da ih mnogo veća iskušenja očekuju u borbi za bodove.

IZNENAĐENJA NIJE BILO: Kvalitetniji rival ide dalje - "gatovci" i dalje ne znaju za uspeh u gradskom derbiju!

Foto: FK Mladost GAT

Prema očekivanju u osmini finala Kupa Srbije za sezonu 2023/24, iskusniji i kvalitetniji rival je ostvario trijumf kojim se plasirao među osam najboljih ekipa u okviru najmasovnijeg srpskog klupskog takmičenja.

 

Nakon premijerne kup eliminacije RFK Novog Sada 1921 (2:0), novosadska Vojvodina bila je bolja i od drugog gradskog rivala iz "srpske Atine", Mladosti GAT.

I ovoga puta "stara dama" je bila gost na svom "Karađorđu". Od samog starta utakmice novosadski superligaš je preuzeo inicijativu, ređao je šanse, ali je neretko saveznik "gatovaca" bio i okvir gola.

Kada je reč o prilikama uslovno rečeno domaćeg sastava, Mladost GAT je imala preko Jezdovića, ali je njegov pokušaj završio iznad prečke golmana Toromana.

Vojvodina do prenosti stiže pet minuta pre odlaska na odmor. Nakon centaršuta Lazarevića Miletić glavom trese mrežu "gatovaca", a već u 43. minutu Zukić rešava pitanje pobednika i ekipe koja obezbeđuje plasman u četvrtfinale.

Konačni ishod ovog meča postavio je Vukić makazicama u 83. minutu.

 

 

- Kup Srbije, osmina finala:

Mladost GAT (Novi Sad) - Vojvodina (Novi Sad) 0:3 (0:2)

Strelci: V. Miletić 40`, D. Zukić 43`, S. Vukić 83`

Stadion: "Karađorđe", Novi Sad

Gledalaca: 700

Sudija: Jovan Šegrt

Žuti karton: M. Bugarin (Mladost GAT)

Mladost GAT (Novi Sad): Dražić, Kerkez (Vidović), Drobnjak, Abadžija, Bugarin, Đuričin (F. Ilić), Jezdović, Jokić (Brborić), Pavlica, Popović (Balabanović), Vujaklija (Solovjev).

Vojvodina (Novi Sad): Toroman, Lazarević, Jeličić, Rosić (Tanjga), Bukinac, Miletić, Zukić, Radulović (Kovačev), Malbašić (Nikolić), Kembel (Ivanović), Ivanović (Vukić).

"Gatovci" nemaju vremena za žaljenje usled kup eliminacije, s obzirom da ih u narednih nedelju dana očekuju možda i dva ključna meča kada je u pitanju borba za opstanak u Prvoj ligi Srbije. Već u nedelju 10. decembra na "GAT Arenu" stiže šabačka Mačva, a samo tri dana kasnije sledi i duel protiv Smedereva 1924 nakon čega se spušta zavesa na ne baš najuspešniju jesenju polusezonu nekadašnjeg superligaša.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading