REVIJA PREOKRETA I GOLOVA: "Majstori" vodili, a na kraju jedva iščupali bod - ishod kojim niko NIJE ZADOVOLJAN!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.11.2023

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nefudbalski termin je uslovio malu posetu na stadionu, ali se mora istaći da je imalo šta da se vidi na stadionu "kraj Studenjaka".

REVIJA PREOKRETA I GOLOVA: "Majstori" vodili, a na kraju jedva iščupali bod - ishod kojim niko NIJE ZADOVOLJAN!

Foto: Starsport

Svega oko 150 ljubitelja fudbala okupilo se na novobeogradskom stadionu, ali svi oni koji su odlučili da današnji dan provedu prateći meč zaostale devete takmičarske runde, nisu zažalili što su se našli na tribinama.

 

Pre samo četiri dana ekipa novobeogradskog Radničkog je dočekala RFK Novi Sad 1921 i zabeležila trijumf rezultatom 3:1 i olekivalo se da će "majstori" i protiv drugog prvoligaša iz "srpske Atine" stići do bodova kojima bi načinili važan korak ne samo ka opstanku, već i sredini tabele čime bi se uključili i za plasman u plej-of fazu.

Otvoreno je domaćin ušao u meč i već u 14. minutu mreža "gatovaca" se zatresla. Akciju Nuredinija i Simčevića pogotkom je krunisao ruski internacionalac Stanislav Krapuhin.

Očekivale su pristalice domaćeg kluba da će Radnički nastaviti sa atacima ka golu gostujućeg sastava, ali novosadska ekipa samo šest minuta kasnije stiže do poravnanja. Mrežu Lazara Radojičića je zatresao Lukijan Abadžija, a kada je Kristijan Živković nakon pola sata igre doveo ekipu Mladosti GAT do prednosti, navijači "majstora" su ostali u potpunom šoku.

 

 

I pored rezultatske prednosti Novosađani su u nastavku susreta igrali otvoreno sa jasnom željom da novim pogotkom "overe pobedu". Uvodni minuti drugog poluvremena doneli su po jednu izglednu priliku sa obe strane, ali su mreže mirovale sve do 62. minuta kada je Danilo Pešukić sjajnim udarcem sa dvadesetak metara matirao Vladana Elesina.

- Prva liga Srbije, 9. kolo:

Radnički (Novi Beograd) - Mladost GAT (Novi Sad) 2:2 (1:2)

Strelci: S. Krapuhin 14`, D. Pešukić 62`; L. Abadžija 20`, K. Živković 32`

Stadion: "kraj Studenjaka"

Gledalaca: 150

Sudija: Nikola Đorđević

Žuti kartoni: M. Lukić, I. Matejević, M. Škorić (Radnički), M. Bjeloš, V. Elesin, N. Pavlica (Mladost GAT)

Radnički (Novi Beograd): Radojičić, Nedeljković (Krivokapić), Matejević, Pešukić, Nuredini (Kukolj), Škorić, Pešić, Lukić (Knežević), Đokić (Ćurčić), Krapuhin (Aderonmu), Simčević.

Mladost GAT (Novi Sad): Elesin, Ilić, Kerkez, Bjeloš, Vukčević (Pavlica), Jezdović, Živković (F.Ilić), Balabanović (Jokić), Abadžija (Kokanović), Bugarin, Čečarić (Vujaklija).

Već u subotu 25. novembra ekipu novobeogradskog Radničkog očekuje gradski derbi protiv RFK Grafičara na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić", dok će "gatovci" pokušati na "Toyo Tires Areni" u Inđiji da stignu do važnih bodova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading