IZ 2 u 1: Crveno-beli nakon preokreta stigli do možda i presudnih bodova - gosti poveli i stali! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.11.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna fudbalska predstava viđena je na stadionu "Dragan Džajić".

IZ 2 u 1: Crveno-beli nakon preokreta stigli do možda i presudnih bodova - gosti poveli i stali! (VIDEO)

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Na krilima trijumfa nad "kanarincima" prethodnog vikenda (2:0), fudbaleri Jedinstva sa Uba u dobrom raspoloženju su dočekali derbi susret Prve lige Srbije protiv gostiju iz prestonice i na kraju su pristalice crveno-belih imale razoga za slavlje i pored činjenice da se tokom susreta stvari i nisu odvijale onako kako je domaći sastav želeo.

 

Fudbaleri RFK Grafičara želeli su da na teškom terenu Na Ubu stignu do bodova kojima bi napravili iskorak na tabeli i pobegli iz ugrožene zone. Želje su puleni trenera Marka Neđića vrlo brzo pretočili  i u delo. Igrao se četvrti minut susrata Embup Babakar pobegao domaćim defanzivcima, izbegao je ofsajd zamku i usledila je egzekucija.

Do odlaska na odmor "grafosi" su mogli do vrha da napune mrežu domaće ekipe, ali su Ajder u 31. i Babakar u 45. minutu propustili sjajne prilike da verovatno i reše pitanje pobednika.

U 56. minutu Kvaku Karikari se najbolje snašao u gužvi koja je nastala  petercu gostiju nakon izvedenog kornera i loptu je prosledio u mrežu, da bi već u 73. minutu isti igrač doneo prednost domaćinu. Novi korner i Karikari se vinuo kroz vazduh i loptu smestio iza leđa Ivana Guteše.

"Tačku na i" postavio je u 90. minutu Igor Milanović koji j sjajno reagovao nakon slobodnog udarca Zubaire. Lopta je pogodila prečku, odbila se do strelca trećeg pogotka kome nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

 

 

- Prva liga Srbije, 17. kolo:

Jedinstvo (Ub) - RFK Grafičar (Beograd) 3:1 (0:1)

Strelci: K. Karikari 56`, 73`, I. Milanović 90`; E. Babakar 4`

Stadion: "Dragan Džajić", Ub

Gledalaca: 850

Sudija: Dejan Petrović (Vršac)

Žuti kartoni: N. Doderović, M. Dubljanić (Jedinstvo); O. Ajdar, F. I. Ogbu (RFK Grafičar)

Jedinstvo (Ub): Jovanović, Bošković (Doderović), Andrić, Pivaš (Bogdanović), Radovanović, Milićević, Dimitrić (Denić), Miladinović (Rakić), Milanović, Zubairu, Karikari (Said).

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Matić, Radojević (Đurić), Ogbu, Jovanović, Vasiljević, Ćurić, Stojanović (Maksimović), Ajdar (Krsmanović), Mladenović (Đukić), Babakar (Faisal).

Fudbaleri ubskog Jedinstva su navedeni trijumfom načinili značajan korak na tabeli i sada se nalaze na četvrtoj poziciji koja po okončanju ligaškog takmičenja vodi u baraž za popunu superligaškog karavana. Narednog vikenda pred crveno-belima je veliki derbi i gostovanje na Omladinskom stadionu, ekipi OFK Beograda.

Sa druge strane, RFK Grafičar i dalje se nalazi u opasnoj zoni, a priliku da stigne do važnih bodova imaće narednog vikenda kada će na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" dočekati gradskog rivala, novobeogradski Radnički.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading