KLUPA "MAJSTORIMA" OSIGURALA PREOKRET: Vodili su "kanarinci" na poluvremenu, ali su na kraju poraženi na Novom Beogradu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

17.11.2023

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri iz Nigerije režirali preokret za domaći tim.

KLUPA "MAJSTORIMA" OSIGURALA PREOKRET: Vodili su "kanarinci" na poluvremenu, ali su na kraju poraženi na Novom Beogradu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

U okviru 17. kola Prve lige Srbije ekipa Radničkog sa Novog Beograda ugostila je sastav RFK Novog Sada 1921. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 13. pozicije i 14 osvojenih bodova, dok su gosti sa tri boda manje bili na pretposlednjem mestu u ligi.

Republika

Teren stadiona na Novog Beogradu bio je natopljen vodom, uslovi za igru nisu bili idealni, ali je meč pred oko 200 navijača ipak odigran. Uglavnom su oba tima pokušavala dugim loptama, ali se za promenu rezultata čekalo do 16. minuta. Nakon udarca iz ugla loptu je glavom u mrežu Radničkog smestio Nikola Rađen, 1:0 za goste. 

Trgli su se malo gosti nakon primljenog gola, zaigrali su bolje, imali su posed i delimičnu inicijativu na terenu, ali nisu uspevali da na pravi način zaprete golmanu Đulčiću. Bilo je par situacija, ali je mreža gostujućeg čuvara mreže ostala netaknuta.

Drugi deo meča je počeo dosta ofanzivnije i bolje od strane domaćina, već nakon par minuta udarac Simčevića je krajnjim naporom izblokirao golman Đulčić. Nastavljeni su napadi u seriji sastava Radničkog, ali nije bilo promene rezultata, mogli su gosti to da kazne, ali je udarac Varge okrznuo prečku.

Na isteku 77. minuta dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara u korist domaćina, isti je u gol pretvorio Nemanja Đokić, 1:1. Od tog trenutka lopta je u potpunosti u nogama Radničkog, ređaju se napadi, ali se za novu promenu rezultata čekao sam kraj susreta. 

Dva minuta pred početak nadoknade vremena, rezervista Aderounmu pogađa za preokret domaćina i prvo vođstvo Radničkog, 2:1. Pred sam kraj meča, još jedan stranac u redovima domaćina upisuje se u listu strelaca za konačnih 3:1, mrežu Đulčića samo par minuta nakon ulaska sa klupe zatresao je Kenedi. 

Radnički (Novi Beograd) - RFK Novi Sad 1921 3:1 (0:1)

Radnički: Radojičić, Nedeljković, Pešukić (od 86' Kenedi), Neuredini (od 86' Kukolj), Škorić, Pešić, Lukić (od 95' Koca), Đokić, Krivokapić (od 74' Knežević), Krapukhin (od 46' Aderounmu), Simčević

RFK Novi Sad: Đulčić, Varga, Kožović, Čolić (od 66' Vlalukin), Rac, Furtula (od 88' Krstić), Vrekić (od 88' Mitrović), Msanga (od 66' Stojanović), Blagojević, Rađen, Ilić (od 50' Serdar)

Ovim trijumfom ekipa Radničkog je uspela da napreduje na tabeli, ali je i dalja u donjem delu iste, i predstoji joj težak period da bi stigla do središnjeg dela, dok tim iz Novog Sada i dalje ima krizu rezultata.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading