BANATSKI "EL KLASIKO": Očekuju se pune tribine u Elemiru - utakmica ima i humanitarni karakter!

Autor:

Sport

04.05.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč nema preterani takmičarski značaj, ali se igra za prestiž.

BANATSKI "EL KLASIKO": Očekuju se pune tribine u Elemiru - utakmica ima i humanitarni karakter!

Foto: FK Naftagas Elemir

Stadion Naftagasa

U okviru 26. kola Srpske lige Vojvodina ekipa Naftagasa iz Elemira ugostiće sastav Radničkog iz Zrenjanina, meč je zakazan za subotu, 4. maj sa početkom od 17 časova.

Republika

Plasirao se tim iz Elemira prošle sezone u srpskoligaški karavan, tada je zauzeo treće mesto na tabeli na kraju prvenstva, a na dobrom putu je i da aktuelni šampionat završi u samom vrhu. Trenutno se Naftagas nalazi na sedmoj poziciji sa bodovnim saldom na koti 37.

U poslednja tri ligaška meča sastav iz Elemira je osvojio samo jedan bod, pa se traži izlazak iz "mini krize", a za to će idealna utakmica biti pred svojim navijačima u derbiju sa komšijama iz Zrenjanina. Povodom tog meča iz redova Naftagasa je stigla sledeća poruka:

Utakmica koja po našu ekipu ne dolazi baš u dobrom momentu, jer smo osakaćeni povredama i suspenzijama, ali to nam ne sme biti izgovor i opravdanje. Iako nema nekog preteranog takmičarskog značaja, ova utakmica je stvar prestiža, i onaj ko iz nje izađe kao pobednik moći će narednih šest meseci da uživa u komplimentima. Bilo kako bilo, dođimo u što većem broju kako bi podržali naše momke, i kako bi skupili što više para od ulaznica za lečenje Maje Erdelji (majke našeg Đorđa Bajića) za lečenje u Belorusiji. Zato mobilizacija, i pravac "Crveni dom". Napred plavi, pokažimo sutra neke stvari.

 

 

Sutrašnji rival Naftagasu biće sada već redovni ušesnik trećeg ranga takmičenja u našoj zemlji, sastav iz Zrenjanina se posle par sezona nalazi u gornjem delu tabele, bez brige po pitanju opstanka. Trenutno se Radnički nalazi na trećem mestu u ligi, i cilj će biti da se do kraja prvenstva zadrži visok plasman.

Ne može sastav Radničkog da se pohvali rezultatima u ligi na gostovanjima ove sezone, sa 12 "izleta", doneli su 14 bodova (3-5-4). Čak 11 vezanih utakmica tim iz Zrenjanina ne zna za poraz, od starta prolećnog dela prvenstva zabeležen je učinak od šest pobeda i četiri remija.

Naftagas (Elemir) - Radnički (Zrenjanin)

Subota, 4. maj od 17 časova

Stadion u Elemiru

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading