PARTIJA POLUSEZONE METALCA: OFK Beograd ide poražen iz Gornjeg Milanovca! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.11.2023

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi poraz lidera na tabeli, treći trijumf domaćeg sastava u dosadašnjem toku prvenstva!

PARTIJA POLUSEZONE METALCA: OFK Beograd ide poražen iz Gornjeg Milanovca! (VIDEO)

Foto: Instagram.com/FK Metalac Gornji Milanovac

U okviru 17. kola Prve lige Srbije ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca ugostila je sastav OFK Beograda. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 14. pozicije i 13 osvojenih bodova, dok su gosti bili lideri sa 39 bodova.

Republika

Na stadionu u Gornjem Milanovcu odigran je duel dva tima koja se nalaze u potpuno suprotnoj situaciji, gosti su ubedljivo na prvom mestu, i samo čudo može da ih spreči da stignu do plasmana u Super ligu Srbije, dok se bivši član upravo superligaškog karavana nalazi u zoni koja vodi u niži rang.

Bilo je prilika na obe strane u uvodnih pola sata igre, ali su golmani bili sigurno, međutim na isteku 31. minuta viđen je prvi pogodak. Nakon kornera sa leve strane, nešto lošija reakcija odbrane OFK Beograda, lopta stiže do Svetislava Miloševića koji je sa ivice peterca šalje u u dalji ugao, 1:0 za Metalac.

Do odlaska na odmor gosti su pokušali da stignu do izjednačenja, ali se izostanak Kahvića i Kneževića video na terenu, posebno u završnici napada. Drugi deo meča počeo je bez izmena, situacija na terenu se takođe nije promenila.

Borba po celom terenu, uz po neki "izlet" pred kaznenim prostorom rivala, za promenu rezultata čekalo se do 61. minuta kada su domaći uspeli da dupliraju svoje vođstvo. Akcija Metalca po levoj strani, gosti pokušavaju dodavanjima da iznesu loptu, ona stiže do Veljka Mijailovića čiji udarac vara golmana Popovića, 2:0.

Trener tima sa Karaburme je ubrzo izvršio tri izmene, bacio je sve karte na ofanzivu, ali je postavka domaćih fudbalera bila dobra, fudbaleri Metalca su nošeni podrškom sa tribina uspeli da sačuvaju prednost i da stignu do trećeg trijumfa ove sezone.

 

 

Metalac (Gornji Milanovac) - OFK Beograd 2:0 (1:0)

Metalac: Premović, Bačkulja, Milinković (od 65' Abah), Milošević (od 83' Marković), Ilić, Bulatović, Maksimović, Žakula, B. Mijailović, V. Mijailović, Arambašić (od 92' Vujčić)

OFK Beograd: Popović, Mimović, Gojković, Plavšić (od 65' Stanković), Georgijević (od 81' Minić), Ilić (od 81' Bajić), Marković, Đermanović, Nikolić, J. Mituljkić (od 65' Kasalica), N. Mituljkić (od 65' Mićić) 

Ovim trijumfom Metalac je izašao napokon iz zone ispadanja, i sada se nalazi na 12. poziciji na tabeli, dok je OFK i dalje lider, ali je sada prednost u odnosu na prvog pratioca 11 bodova. U sledećem kolu tim iz Gornjeg Milanovca gostuje Tekstilcu iz Odžaka, dok na Karaburmu dolazi Jedinstvo sa Uba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading