BANATSKI "EL KLASIKO" OPRAVDAO OČEKIVANJA: Naftagas pokazao da je trenutni bolji tim od komšija iz Zrenjanina!

Autor:

Sport

07.05.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Publika na tribinama je mogla samo da uživa.

BANATSKI "EL KLASIKO" OPRAVDAO OČEKIVANJA: Naftagas pokazao da je trenutni bolji tim od komšija iz Zrenjanina!

Foto: FK Naftagas Elemir

U okviru 26. kola Srpske lige Vojvodine ekipa Naftagasa iz Elemira ugostila je sastav Radničkog iz Zrenjanina. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa sedme pozicije (37 osvojenih bodova), dok su gosti bili na trećem mestu u ligi sa tri boda više.

Republika

Zrenjaninski derbi okupio je veliki broj navijača na tribinama, oko 700 njih ispratilo je jako kvalitetan meč. Prva ozbiljnija prilika viđena je pred golom domaćina, Mitrović je pokušao ali je golman Galin bio na lopti. Uzvratio je Naftagas na drugoj strani, ali bez promene rezultata.

Na isteku 27. minuta viđen je prvi gol na utakmici, Miloš Savanović je probio po desnoj strani, na drugoj stativi je pronašao Stefana Popova koji rutinski smešta loptu u mrežu, 1:0 za Naftagas. Stigao je ubrzo "odgovor" Radničkog na drugoj strani. 

Centaršut u kazneni prostor domaćina, Provčija dodaje loptu do Marka Kovačevića koji je smešta u mrežu Naftagasa, 1:1. Kako se bližio kraj poluvremena, sve je ličilo da će "iks" ostati na snazi, ali se sa tim nije složio danas jako raspoloženi Savanović. Milošev udararc sa ivice kaznenog prostora završava iza golmana Đekića, 2:1, nakon asistencije stigao je i pogodak igrača tima iz Elemira.

Izvršili su gosti dve izmene za vreme pauze, krenuli su sa ofanzivnijom igrom, ali se domaćin bolje snašao na terenu i na isteku 65. minuta uspeo je da uveća prednost. Presečena lopta stiže do Topića, on je šalje do Savanovića koji svojim drugim pogotkom na utakmici uvećava prednost Naftagasa na 3:1.

U finišu meča opet je u glavnoj ulozi bio Savanović, ovoga puta je oboren u kaznenom prostoru Radničkog, penal za domaćina, isti u pogodak pretvara rezervista Miljan Milivojev za konačnih 4:1.

Naftagas (Elemir) - Radnički (Zrenjanin) 4:1 (2:1)

Naftagas: Galin, Kovačević, Grbić, Stepanov (od 18' Vukoje), Popov (od 82' Milivojev), Savanović (od 89' Pandurov), Panić, Markoski, Čigoja, Bačvanski, Samardžić

Radnički: Đekić, Pelemiš, Topić, Vrbljanac (od 65' Stepančev), Stevanović, Mitrović (od 88' Arsić), Kovačević, Gardinovački (od 46' Karišić), Janjatović (od 46' Radić), Provči, Borisavljević (od 89' Milanović) 

Ovim trijumfom Naftagas se izjednačio sa timom iz Zrenjanina na četvrtoj poziciji na tabeli, sa po 40 osvojenih bodova. U sledećem kolu Radnički dočekuje GFK Sloven iz Rume, dok sastav iz Elemira gostuje 1. Maju iz Rume.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading