VIŠE OD IGRE: Fudbal je bio u drugom planu - istorijski, prvi derbi Rakovice imao je humanitarni karakter! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.11.2023

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija je ispisana zlatnim slovima.

VIŠE OD IGRE: Fudbal je bio u drugom planu - istorijski, prvi derbi Rakovice imao je humanitarni karakter! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Miljakovac

Prvi derbi Rakovice danas je dobio svoje prvo poglavlje. Ekipe Miljakovca i Rakovice odigrale su svoj prvi prvenstveni duel u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa B", ali je susret imao daleko veći značaj od samih bodova.

 

Naime, kao što smo već najavili za susret na stadionu FK Rakovica, prvi put nakon pune decenije naplaćivan je ulaz, a sva prikupljena sredstva išla su za lečenje malog Viktora

Na stadionu bilo je tačno 185 gledalaca koji su platili kartu. Sav prihod od karata i prodatih majica otišao je našem hrabrom drugu Viktoru u našoj zajedničkoj borbi, a na kraju je prikupljeno ukupno 86.635 dinara i 250 poruka.

 

 

Kada je reč o samom susretu, nakon maestralnih poteza dve ekipe, žustrih startova, raznih čarki koje su sve bile u duhu derbija i žaru borbe, meč je okončan podelom bodova, rezultatom 2:2. 

Nakon prvih 45 minuta igre tokom kojih nije bilo golova, Rakovica stiže do prednosti u 51. minutu preko Darka Nikolića. Vukašin Jovanović šest minuta kasnije iz jedanaesterca poravnava rezultat, a prednost "radničkoj klasi" donosi Filip Ranković u 64. minutu. Konačan rezultat postavljen je u 75. minutu kada je NEmanja Arsić matirao čuvara mreže Miljakovca Dalibora Miškovića.

 

- Međuopštinska liga Beograd - "grupa B", 8. kolo:

Miljakovac (Beograd) - Rakovica (Beograd) 2:2 (0:0)

Strelci: V. Jovanović 57`(11.m), F. Ranković 64`; D. Nikolić 51`, N. Arsić 75`

Stadion: FK Rakovica

Gledalaca: 185

Sudija: Nikola Dobrivojević

Žuti kartoni: Č. Milojević, L. Manić, F. Ranković, S. Dimitrov, N. Ćirković (Miljakovac); D. Nikolić, Đ. Aksentijević (Rakovica)

Miljakovac (Beograd): Mišković, Zdravković, Ćirković, A. Milojević, N. Jovanović (A. Dimitrov), Tašić (Filipović), Ranković (Dedeić), Tanasković (S. Dimitrov), Č. Milojević (Manić), V. Jovanović, Škara.

Rakovica (Beograd): Bekić, Stošić, Jelić, Aksentijević (Pumpalović), Ilić, Stojadinović (Belencan), Bjeletić (Arsić), Bugarski, Stanojlović, Mijailović, Milovančević (Nikolić).

Nakon susreta iz redova oba kluba su istakli da se ovom utakmicom humanitarna akcija ne završava i pozvali su sve ljubitelje sporta da pomognu malom Viktoru slanjem poruke 1339 na broj 3030.

Kada je reč o poslednjojtakmičarskoj utakmici u jesenjem delu sezone, Miljakovac gostuje ekipi Dedinja, dok će Rakovica ugostiti OFK Lug 2020.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading