LAZAREVAČKI BLICKRIG: Kolubara u nastavku susreta do vrha napunila mrežu crveno-belih - povratak u elitu ne deluje kao nemoguća misija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.11.2023

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korak, po korak i nekadašnji superligaš dolazi u poziciju da se ravnopravno bori za plasman u elitu.

LAZAREVAČKI BLICKRIG: Kolubara u nastavku susreta do vrha napunila mrežu crveno-belih - povratak u elitu ne deluje kao nemoguća misija!

Foto: FK Kolubara

Nakon tri utakmice tokom kojih su fudbaleri lazarevačke Kolubare zabeležili jedan remi (Smederevo 1924 0:0) i dva poraza (Radnički Sremska Mitrovica 1:3, Mladost GAT Novi Sad 0:2), konačno su zeleno-crni stigli do trijumfa i to najubedljivijeg u aktuelnoj takmičarskoj godini.

 

U okviru 16. kola Prve lige Srbije u Lazarevcu je gostovala ekipa OFK Vršca koja je na startu nove sezone savladala Kolubaru minimalnim rezultatom 1:0 i koja gaji realne ambicije da u aktuelnoj sezoni izbori plasman u plej-of fazu takmičenja.

Po ne baš najboljem terenu za igru, domaćin u 13. minutu stiže do prednosti. Nakon izvedenog kornera, najviši u šesnaestercu Vrščana bio je Stefan Stanisavljević i mreža golmana Nemanje Andrijanića se zatresla.

Navedenim rezultatom se i otišlo na odmor, a u nastavku susreta domaćin u samo 12 minuta igre, rešava pitanje pobednika. Igrao se 56. minut kada je na poziciji levog krila loptu dobio Miloš Filipović. Očekivao se centaršut, ali je lazarevačka "desetka" krenula ka sredini i zatim uputila razantan udarac nakon kojeg se lopta zakoprcala u mreži.

Pet minuta kasnije kardinalnu grešku koristi Miloš Milisavljević kojeg je nesebično uposlio Goran Lončar, da bi u 68. minutu bio postavljen i konačan rezultat ovog meča, a pogodak je novom "bombom" postavio Miloš Filipović.

Foto: FK Kolubara

Najubedljiviji trijumf Lazarevčana u sezoni

 

- Prva liga Srbije, 16. kolo:

Kolubara (Lazarevac) - OFK Vršac (Vršac) 4:0 (1:0)

Strelci: S. Stanisavljević 13`, M. Filipović 56`, 68`, M. Milisavljević 62`

Stadion: FK Kolubara, Lazarevac

Gledalaca: 200

Sudija: Ljubiša Borisavljević

Žuti kartoni: M. Filipović (Kolubara); U. Miladinović, M. Milivojević, M. Tomić (OFK Vršac)

Kolubara (Lazarevac): Stanivuković, Klimako, Cucin (Galvao), Damnjanović (Milisavljević), Filipović (Jović), Janković, Kočović, Lončar, Marjanović, Nikolić (Gulan), Stanisavljević (Nikčević).

OFK Vršac (Vršac): Andrijanić, Blagojević (Tasić), Diuf, Glavinić, Grek (Terzić), Lazevski, Miladinović (Souza), Milivojević (Čejić), Petrić, Tomić, Zoćević (Todorović).

Narednog vikenda fudbaleri Kolubare gostuju u Šapcu ekipi Mačve, dok će OFK Vršac na svom Gradskom stadionu dočekati sremskomitrovački Radnički.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading