SPEKTAKULARAN NIŽELIGAŠKI FUDBAL U GRČICI: Domaćin očitao fudbalsku lekciju Brezopoljcima, bilo posla i za policiju! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Dražen Ostojić

Sport

12.11.2023

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ono najlepše što niželigaški fudbal može da ponudi, naša novinarska ekipa videla je, čula i osetila ovoga puta preko Drine.

SPEKTAKULARAN NIŽELIGAŠKI FUDBAL U GRČICI: Domaćin očitao fudbalsku lekciju Brezopoljcima, bilo posla i za policiju! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Republika

Na stadionu Fudbalskog kluba Grčica u Brčkom snage su odmerili domaćini i ekipa Sava 04 iz Brezovog Polja Sela. Na kraju se radovala ekipa šefa Melija, koji je bio više nego nervozan od prvog minuta meča i da ne bi posebne legende kluba Mladena Panića Bube, koji je krajnjim naporima uspeo da ga smiri na poluvremenu, verovatno bi žuti karton koji je dobio sredinom prvog dela igre pocrveneo do kraja utakmice.

 

Ovako, publika sa tribina obojenih u crveno, plavo i belo dobacivala je sudiji gotovo čitav meč, jer istini za volju nije dorastao prigradskom derbiju viđenom u Brčko Distriktu. Na kraju je žute karte delio kao bombone, a posegao je i za crvenim, što je unelo dodatnu nervozu među igrače i navijače. Morala je da se pojavi još jedna policijska patrola na stadionu, pa je meč nekako ipak priveden kraju.

 

 

Međutim, osim ovih sporednih i manje lepih stvari, bilo je i onih pravih fudbalskih. Već u prvom poluvremenu viđena su tri gola - 2:1 za domaće, a dominirao je profa Draško Mihajlović sa dve egzekucije. U nastavku je Armin Krasuljić povećao na 3:1, da bi u smiraj meča gosti postavili konačan rezultat - 3:2.

 

 

- E, moj sine, ovo ti je pravi fudbal, a ti meni vičeš da ostanemo da gledamo Seriju A - komentar je oca upućen sedmogodišnjem nasledniku na tribinama stadiona u Grčici, koji zaista slikovito opisuje ono što smo videli u duelu ova dva tima iz pretposlednjeg ranga takmičenja u Republici Srpskoj, Područne lige Posavina.

Interesantna su još dva podatka vezana za današnju utakmicu. Špirić, golman Grčice, ovaj meč je odigrao po levom krilu, a među stativama ga je zamenio mlađani Mlađa i to veoma uspešno.

 

 

S druge strane, gosti su došli sa deset igrača pa je meč započeo popularni Toljas, koji duboko gazi šestu deceniju. Odlično je odigrao dvadesetak minuta, kada se pojavio 11 igrač gostujućeg tima i zamenio ga. Ceo meč pored aut-linije na centru budnim okom ispratio je delegat utakmice, Slobodan Slobe Panić.

 

- Područna liga Posavina, 11. kolo:

Grčica (Brčko) - Sava 04 (Brezovo Polje Selo) 3:2 (2:1)

Mesto: Brčko, Republika Srpska.

Stadion: FK Grčica.

Gledalaca: 50.

Strelci: Draško Mihajlović (2) i Armin Krasuljić za Grčicu, Miloš Petrović
(2) za Sava 04.

Grčica je ovim trijumfom pobegla iz zone ispadanja i primakla su upravo rivalu iz Brezovog Polja na samo jedan bod. Oba tima na proleće će voditi grčevitu borbu za opstanak u Područnoj ligi Posavina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading