SUPERLIGAŠKI DERBI U RUMI: Nekadašnja vedeta Partizana vodi GFK Sloven ka tituli! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.11.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa iz Rume sanja najlepše snove.

SUPERLIGAŠKI DERBI U RUMI: Nekadašnja vedeta Partizana vodi GFK Sloven ka tituli! (VIDEO)

Foto: GFK Sloven Ruma

Fudbaleri GFK Slovena iz Rume prethodnog vikenda u okviru vojvođanske grupe srpskoligaškog fudbala slavili su u velikom gradskom derbiju. Rezultatom 2:0 savladali su 1. maj i najavili derbi jesenjeg dela sezone protiv u tom momentu lidera šampionata Železničar iz Inđije.

 

Ni loši vremenski uslovi, kao i težak teren, nisu sprečili fudbalere obe ekipe da pruže sjajnu fudbalsku predstavu koja je mogla da zadovolji okupljene ljubitelje fudbala, ali su na kraju domaći navijači imali više razloga za slavlje. 

Gosti iz Inđije su bolje ušli u meč i već u 6. minutu mreža GFK Slovena se zatresla. Slobodan udarac sa dvadesetak metara izveo je Đokić, Šegavac krajnjim naporom brani, ali brži od svih bio je Miljević koji šalje loptu u mrežu za 0:1.

Početna prednost gostiju nije poremetila domaćina koji već u 20. minutu stiže do rezultatskog egala. Kapiten Rumljana i nekadašnja vedeta beogradskog Partizana, Brana Ilić prihvata jednu loptu na dvadesetak metara i oštrim udarcem po zemlji šalje loptu iza leđa golmana Milinovića

U nastavku susreta Rumljani su ređali šanse, ali nisu uspevali da pronađu put lopti ka mreži gostiju. I kada se činilo da će derbi biti okončan bez pobednika, maestralni Brana Ilić upućuje loptu u šesnaesterac gostiju gde je na pravom mestu bio Savinović. Mreža Železničara se zatresla za oduševljenje igrača i navijača domaćeg sastava.

 

 

- Srpska liga Vojvodina, 14. kolo:

GFK Sloven (Ruma) - Železničar (Inđija) 2:1 (1:1)

Strelci: Ilić 21, Savinović 90; Miljević 6

Stadion: GFK Sloven, Ruma

Trijumfom u velikom derbiju Rumljani su preuzeli lidersku poziciju na tabeli, a narednog vikenda ih očekuje gostovanje Omladincu u Novim Banovcima kad će pokušati da overe titulu jesenjeg šampiona vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading