SITUACIJA ZA SRPSKI NAROD TEŠKA I SLOŽENA: Predsednik Vučić razgovarao sa Dodikom!

Autor:

Vesti

28.04.2024

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Dodik je obavestio predsednika Vučića o svojoj nedavnoj poseti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posete.

SITUACIJA ZA SRPSKI NAROD TEŠKA I SLOŽENA: Predsednik Vučić razgovarao sa Dodikom!

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Danas se održao sastanak između predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, i predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, na kojem su razmotrena sva aktuelna pitanja iz regiona.

Predsednik Vučić je posebno istakao aktivnosti Republike Srbije i njene delegacije u UN povodom predloga Nemačke i drugih velikih sila da se usvoji Rezolucija o Srebrenici. On je naglasio da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju pomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cenu. Republika Srbija je uložila maksimalne napore da zaštiti ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo.

Predsednik Dodik je obavestio predsednika Vučića o svojoj nedavnoj poseti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posete. Takođe, zatražio je od predsednika Vučića da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske, bude održan odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, kako bi srpski narod pružio snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene.

Predsednik Vučić je prihvatio ideju predsednika Dodika, te će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN i glasanja o rezoluciji.


Svi ekonomski projekti i drugi vidovi saradnje između Republike Srbije i Republike Srpske biće predmet razgovora predsednika Vučića i Dodika 1. maja u Beogradu. Ovaj sastanak predstavlja važan korak ka daljem jačanju saradnje između dve države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (34)

Loading
Lara

28.04.2024 15:16

Mocnici sveta su se udruzili da bi ponizili Srbe. Ne daju se Srbi bez borbe. Boricemo se lavovski.

Roman

28.04.2024 15:18

Dva velika lidera Srbije u ovim teškim vremenima Vučič i Dodik. Od ovih slika domaćim autošovinistima i regionalnim antisrbima pena izlazi na usta.

Astra

28.04.2024 15:20

Kako Baja mali Knindža kaže, svaka b fukara da ubije vuka. Nema predaje.

Jana

28.04.2024 15:22

Težak period je pred srpskim narodom, mnogo problema i prepreka, ali verujemo da ćemo se sa svime izboriti zajedno sa Vucicem.