STRAŠAN DERBI: Nekadašnja vedeta Partizana bila je nerešiva enigma za velikog rivala - gosti stigli do možda i šampionskih bodova! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.11.2023

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pet i po godina konačno je odigran i veliki derbi Rume.

STRAŠAN DERBI: Nekadašnja vedeta Partizana bila je nerešiva enigma za velikog rivala - gosti stigli do možda i šampionskih bodova! (VIDEO)

Foto: GFK Sloven Ruma

U okviru 13. runde vojvođanske grupe srpskoligaškog fudbala u Rumi je odigran "večiti" derbi u kojem je ekipa 1. maja dočekala gradskog rivala GFK Sloven.

 

Prema očekivanju, tribine stadiona 1. maja bile su ispunjene do poslednjeg mesta, a izabranici trenera Zorana Vasiljevića na teren su izašli  sa velikom željom da što pre stignu do rezultatske prednosti. 

Od prvog trenutka su momci u beloj sportskoj opremi konstantno atakovali ka domaćem čuvaru mreže Ivančeviću, a nerešiva enigma za defanzivce domaćeg tima bio je nekadašnji fudbaler Partizana Brana Ilić

U 14. minutu Sloven je poveo. Batalo upošljava Ilića koji ulazi u kazneni prostor, unosi loptu u sredinu i levom nogom pogađa suprotan ugao za 0:1 i veliku radost gostujućih navijača.

Minimalnom prednošću GFK Slovena se i otišlo na odmor.

Foto: GFK Sloven Ruma

Brana Ilić je bio nerešiva enigma za defanzivce velikog rivala

 

U drugom delu Sloven je nastavio sa napadima. Ilić je imao idealnu priliku nakon greške Ivančevića, ali se ovaj iskupio odličnom intervencijom. 

Treba napomenuti da je polovinom drugog perioda igre fudbaler 1. maja Zeljajić isključen nakon prekršaja nad Jandrićem i protesta kod glavnog sudije.

Brojčanu prednost gosti su iskoristili u 83. minutu kada je Brana Ilić sjajno probio po desnom krilu, uputio idealni centaršut, a na drugoj statici je Perošević glavom loptu poslao u mrežu.

 

 

- Srpska liga Vojvodina, 13. kolo:

1. maj (Ruma) - GFK Sloven (Ruma) 0:2 (0:1)

Stadion: FK 1. maj, Ruma

Strelci: Ilić u 14. i Perošević u 83. minutu za GFK Sloven

Sa tri osvojena boda u velikom derbiju ekipa GFK Slovena nastavlja da grabi ka svom cilju, plasmanu u prvoligašku konkurenciju, a već narednog vikenda je na programu veliki derbi u kojem će se u Rumi sastati GFK Sloven i trenutni lider Železničar iz Inđije.

Ekipa 1. maja se porazom u velikom derbiju našla u teškoj situaciji. Predstoji im grčevita borba za opstanak, a u narednoj takmičarskoj rundi gostuju OFK Kikindi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading