DOMAĆIN UPISAO VAŽNE BODOVE NA “PRILIVKU”: Božidar Lilić “levicom” odlučio derbi u Jakovu! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.11.2023

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jakovčani su u svojim redovima imali više raspoloženih fudbalera među kojima se ličnim učinkom i zalaganjem izdvojio više igrača: Ćirić, “džoker” Milanović, strelac odlučujućeg gola kapiten, Božidar Lilić.

DOMAĆIN UPISAO VAŽNE BODOVE NA “PRILIVKU”: Božidar Lilić “levicom” odlučio derbi u Jakovu! (VIDEO)

Foto: I. Đurđević

U okviru 11. kola Međuopštinske lige Beograd (grupa A) sastav Srema iz Jakova ugostio je ekipu Borca 1923 iz Progara. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 22 osvojena boda, što je bilo dovoljno za četvrtu poziciju na tabeli, dok su gosti sa devet bodova manje držali deveto mesto u ligi.

Republika

Komšijski okršaj Srem - Borac (P) u Jakovu, pripao je domaćem timu. Lokalni derbi je, po svim sportskim parametrima, ispunio očekivanja oko 150 ljubitelja fudbala iz surčinskog regiona koje ni kiša nije sprečila da dođu danas na “Prilivak”.

Učenici trenera Pilipovića su gotovo tokom svih 90 minuta diktirali tempo igre. Vođstvo Sremu je u 15. minutu doneo mlađani Ćirić efektnim udarcem, direktno iz kornera, 1:0. Srem je i posle minimalne prednosti nastavio da napada Borac uglavnom preko raspoloženih Stepanovića i Ćirića koji je, ponovo iz kornera, “uzdrmao” i prečku gostiju iz Progara.

Republika

Foto: I. Đurđević

Kapiten Božidar Lilić (plavi dres) odlučio derbi sa Borcem

U takvom odnosu snaga na terenu, rezultat je, u sam smiraj prvog poluvremena, izjednačio robusni centarfor Progaraca, nekadašnji napadač Jakovčana, Mića Svilar koji je iskoristio “drugu” loptu odbrane Srema, smirio je i sa oko 25 metara pogodio donji desni ugao golmana “plavih”, Antića, 1:1.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Vetar se malo smirio što je omogućilo domaćem timu da dođe do prepoznatljive pas igre preko hitronogog Pavlovića i “džokera” Milanovića.

U tom delu utakmice i Borac je imao svoje šanse, ali su one završile samo na pokušajima.
Centralna figura meča, iskusni vezista, Božidar Lilić je navijačima Srema pogotkom za pobedu u 80. minutu igre dao povod da otpočnu slavlje sa fudbalerima i stručnim štabom ekipe iz Jakova. Naime, kapiten Jakovčana, je iskusno iskoristio elegantnu asistenciju Milanovića posle dubinske lopte saigrača i levicom “overio” trijumf Srema, 2:1.

 

 

Srem (Jakovo) - Borac 1923 (Progar) 2:1 (1:1)

Srem: Antić, Radovanović, Milošević, Dmitrović, Gatarić, Matović (od 55' Pavlović), Jovanović (od 72' Milanović), Njamculović, Stepanović (od 72' Mitrović), Lilić, Ćirić (od 78' Gomirac)

Borac 1923: Krstić, Smiljanić (od 69' Matuh), Radovanović, Dražić, Jelenković, Marčeta (od 55' Velisavljević), Tadić, Milinković, Barjaktarević, Babić (od 76' Gunj), Svilar (od 55' Stepanović)

U sledećem kolu Borac dočekuje ekipu Zmaja iz Zemuna, dok Srem gostuje sastavu 13. Maja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading