VELIKI BODOVI NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Prošlogodišnji zonaš je slavio u derbiju kola protiv Radničkog!

Autor:

Sport

05.11.2023

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda koja održava Malošište na prvom mestu na tabeli.

VELIKI BODOVI NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Prošlogodišnji zonaš je slavio u derbiju kola protiv Radničkog!

Foto: FK Malošište

U okviru 14. kola Nišavske okružne lige ekipa Radničkog 1924 iz Kočana ugostila je sastav Malošišta u jednom od derbija ovog takmičarskog vikenda. Domaći tim je u ovaj duel ušao sa 31 osvojenim bodom, što je bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli, dok su gosti bili na deobi prve pozicije sa jednim bodom više.

Republika

Derbi kola počeo je nešto opreznijom igrom sa obe strane, vetar koji je bio prisutan pravio je dosta problema igračima, i otežavao je nešto bolju igru. Prva promena rezultata viđena je u 30. minutu kada je nakon udarca Danijela Spasića, lopta od zemlje odskočila, i prevarila golmana Cakića, 1:0 za Radnički. 

Probudili su se gosti nakon primljnog gola, cilj je bio da se što pre stigne do izjednačenja, i to su uspeli nakon pet minuta od vođstva domaćina. Centaršut sa desne strane iskoristio je Marko Grujić koji izlazi ispred golmana  Stamenkovića i golavom skida loptu sa ruku čuvara mreže, na drugoj stativi je u gol šalje Dušan Milenković, 1:1.

Do odlaska na odmor promene rezultata nije bilo, za vreme pauze u redovima Radničkog su izvršene dve izmene, dok su gosti ostali sa startnih 11. Zanimljiva činjenica jeste da tokom prvih 45 minuta nije bilo žutih kartona, i pored toga što se na svaku loptu išlo sa velikom željom. 

Tokom prvih 45 minuta vetar je bio problem fudbalerima Malošišta, ali je promenom strana došao na red i domaći tim da se bori sa njim. Na isteku 70. minuta Milenković pritiska golmana Stamenkovića, kome lopta ispada iz ruke, ista dolazi do Nikole Bogdanovića koji je odmah šalje u prazan gol, 2:1 za Malošište, oduševljenje gostujućih navijača koji su na ovaj meč došli u velikom broju. 

Do kraja meča domaći pokušavaju da dugim loptama ugroze gol rivala, ali su gosti uspešno otklonili sve opasnosti oko i unutar svog kaznenog prostora. Nove promene rezultata do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo.

Radnički 1924 (Kočane) - Malošište 1:2 (1:1)

Radnički 1924: P. Stamenković, Čemerikić (od 46' N. Tasić (od 60' M. Tasić)), Spasić, Vladimirov, Matić, Đorđević, Milošević, Gavazović (od 46' M. Stamenković), Vučković (od 80' S. Aritonović), Cvetković (od 70' D. Aritonović), Cakić

Malošište: Cakić, Anđelković, Stanimirović, Karadžić, Stojanović, Jović (od 52' Milenković), Bogdanović (od 75' A. Jovanović), Grujić (od 62' Erić), Milenković, Stefanović, K. Jovanović 

Iz redova Malošišta su nakon meča poručili:

Zahvaljujemo se upravi i igračima FK Radnički 1924 na lepom gostoprimstvu i fer igri, a našim momcima još jednom čestitamo na pobedi i naravno sve ovo ne bi bilo uspešno da tu nisu naši verni navijači koji iz utakmice u utakmicu daju prejaku podršku ekipi.

Ovim trijumfom Malošište je nastavilo trku sa ekipom Rudara 2016 za prvo mesto, koje trenutno dele sa po 35 osvojenih bodova. U sledećem kolu Radnički gostuje upravo Rudaru, dok tim iz Malošišta dočekuje Borac iz Azbresnice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading