FORMA MEKIŠA JE U PADU: Rudar je u derbiju kola stigao do jako bitnog trijumfa na gostovanju!

Autor:

Sport

05.11.2023

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Publika je imala šta da vidi.

FORMA MEKIŠA JE U PADU: Rudar je u derbiju kola stigao do jako bitnog trijumfa na gostovanju!

Foto: FK Mekiš

U okviru 14. kola Nišavske okružne lige ekipa Mekiša ugostila je sastav Rudara 2016 iz Aleksinačkih Rudnika, domaći tim je u ovaj meč ušao sa 31 osvojenim bodom, što je bilo dovoljno za deobu druge pozicije, dok su gosti sa dva boda više bili na deobi prvog mesta u ligi.

Republika

Od prvog minuta derbi kola je opravdao očekivanja svih prisutnih navijača, utakmicu su bolje otvorili gosti koji su već na isteku četvrtog minuta stigli do prednosti. Nikola Kostić bio je siguran realizator najstrožije kazne u korist gostujućeg tima, 1:0 za Rudar.

Nisu se domaći predali, konsolidovali su svoje redove i ubrzo su stigli do izjednačenja, na isteku devetog minuta Nikola Đorđević pogodio je za 1:1. Kratko je trajala radost fudbalera Mekiša, samo dva minuta kasnije Ostoja Lazić je vratio prednost na stranu Rudara, 2:1.

Brzi golovi obično garantuju pravu goleadu, ali to nije bio slučaj ovoga puta, do odlaska na odmor i pored par prilika na obe strane, nije bilo nove promene rezultata.

Republika

Foto: FK Mekiš

Kolektiv Mekiša

Drugo poluvreme počelo je velikom borbom uglavnom na sredini terena, gosti su pokušavali u par navrata da novim golom reše pitanje pobednika, ali im to nije pošlo za rukom. Na isteku 57. minuta direktan crveni karton dobija Aleksandar Durmišević, fudbaler Rudara i od tog trenutka domaći imaju brojčanu nadmoć. 

Digli su se tada domaći fudbaleri, imali su jednog igrača više u polju i to su znalački koristili, međutim defanzivna postavka rivala je bila odlična, u par situacija su napadi Mekiša krajnjim naporom odbrane Rudara zaustavljeni.

Pred sam kraj meča, na isteku 94. minuta gosti drugim pogotkom Lazića rešavaju pitanje pobednika i postavljaju konačan rezultat meča na 3:1.

Mekiš - Rudar 2016 (Aleksinački Rudnik) 1:3 (1:2)

Mekiš: Jovanović, A. Đorđević, Dodić, Zdravković, Ilić, Dikić (od 80' Milić), Živković, Karkić, N. Đorđević (od 79' Ćerimović), Krstić (od 46' V. Đorđević), Stamneković

Rudar 2016: Ristić, Slavinić, Stevanović (od 50' Ivanović), Durmišević, Đurić, Stanković, Gojković, Zemljak (od 90' Đorđević), Lazić, Kostić, Stojanović 

Ovim trijumfom ekipa Rudara je nastavila trku sa Malošištem za prvo mesto na tabeli, dok su gosti sada na udaljenosti od četiri boda u odnosu na lidera. U sledećem kolu tim iz Aleksinačkih Rudnika dočekuje Radnički 1924 (Kočane), dok sastav Mekiša ide na noge Naisusu iz Rožine.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading