NAPUŠTAJU BEOGRADSKU MARAKANU: Samo jedan događaj je u potpunosti promenio tok istorije srpskog sporta - prestonica ubuduće neće biti epicentar fudbalskih zbivanja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.08.2023

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija je ispisana...

NAPUŠTAJU BEOGRADSKU MARAKANU: Samo jedan događaj je u potpunosti promenio tok istorije srpskog sporta - prestonica ubuduće neće biti epicentar fudbalskih zbivanja!

Foto: Starsport

Zastava Srbije

Ponedeljak 21. avgust 2023. godine zauvek će biti upisan zlatnim slovima u analima leskovačkog i srpskog fudbala. Na novoizgrađenom stadionu u "srpskom Mančesteru" odigran je prvi zvanični fudbalski susret.

Utakmicu 3. kola Prve lige Srbije u kojoj je ekipa GFK Dubočice savladala RFK Novi Sad 1921 rezultatom 2:1, pratila je kompletna sportska javnost, a kako se saznaje upravo Gradski stadion "Dubočica" u Leskovcu, ubuduće će biti epicentar fudbalskih zbivanja.

 

Od ranije je poznato da će beogradski Čukarički svoje evropske mečeve u aktuelnoj sezoni 2023/24 igrati na novom sportskom objektu, a prvi inostrani klub koji će osetiti travu leskovačkog stadiona, biće ekipa grčkog Olimpijakosa koja je protivnik "brđanima" u plej-of fazi UEFA Lige Evrope.

Pored navedenog, GFK Dubočica, Gradski stadion "Dubočica" i grad Leskovac, uskoro će biti i domaćini srpskoj fudbalskoj reprezentaciji. Naime, "orlovi" se kroz kvalifikacije bore za plasman na Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine održava u Nemačkoj, a pulene selektora Dragana Stojkovića do konačnog cilja deli još pet mečeva. 

Do kraja ove godine Srbija će ugostiti selekcije Mađarske, Crne Gore i Bugarske, a upravo duel protiv istočnih komšija koji je na programu 19. novembra, trebao bi da bude odigran na leskovačkoj fudbaslkoj lepotici.

Za sada navedeno još uvek nije i potvrđeno od strane Fudbalskog saveza Srbije, ali je potpuno jasno da bi navedeni susret predstavljao pravi fudbalski spektakl u ovom delu naše zemlje.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading