AVRAMOVIĆ ODUŠEVIO SVE OVOM PORUKOM: Košarkaš Partizana se dotakao i Nikole Rokvića!

Autor:

Sport

11.05.2024

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Daće Bog da i Zvezda i Partizan igraju u Evroligi'' - poručuje Aleksa.

AVRAMOVIĆ ODUŠEVIO SVE OVOM PORUKOM: Košarkaš Partizana se dotakao i Nikole Rokvića!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana ostvarili su impresivnu pobedu rezultatom 100:86 nad ekipom Budućnosti, čime su obezbedili plasman u finale AdmiralBET ABA lige gde ih čeka Crvena zvezda. Ova pobeda je došla nakon izuzetno napetog meča, koji je bio odlučujući za dalji tok takmičenja.

Posle utakmice sa Podgoričanima, Aleksa Avramović je iskoristio priliku da pozdravi svoje prijatelje i zahvali im se na podršci koju su mu pružili. Takođe, posebno je istakao podršku koju je pružio svom prijatelju Nikoli Rokviću, koji je odlučio da se upusti u veliki podvig - da poseti mošti svetog Nektarija Eginskog u Grčkoj.

– Posle one utakmice u Podgorici bih se, pre svih, zahvalio svim onim prijateljima koji su mi poslali poruke koje su mi značile. Znaju oni ko su i hvala im na tome. Pozdravio bih ovim putem i Nikolu Rokvića, koji ke otišao na jedan veliki podvig, da se pokloni moštima svetog Nektarija Eginskog. Ušao je u Grčku, stvarno mu šaljem pozdrave uz nadu da će stići živ i zdrav tamo. To što radi je fantastično za njega i njegovu porodicu i celo hrišćanstvo - poručio je Aleksa.

Ovogodišnje finale ABA lige za Partizan je od izuzetnog značaja, jer osim odbrane titule, u igri je i siguran plasman u Evroligu. Avramović je izrazio optimizam u vezi sa tim, ističući da kao Srbin koji normalno razmišlja veruje da će i Partizan i Crvena zvezda imati priliku da igraju u Evroligi.

– Ovo mogu slobodno da kažem kao Srbin koji normalno razmišlja, daće Bog da jedan i drugi tim igraju u Evroligi - rekao je reprezentativac Srbije i nastavio:

– Ne smatram da su one najave da će samo jedan klub da igra Evroligu realne, baš ne smatram tako. Zvezda je imala koliko, 18.000 gledalaca, mi 20.000… Mi smo doneli 38.000 gledalaca u proseku, podigli gledanost Evrolige i šta sad… Nisam neko ko odlučuje, ali ne deluje mi rezonski. Razmišljam objektivno i nisam neko ko gleda navijački. Idemo sada u utakmice, sa pokušajem da pobedimo - jasan je Avramović.

Crvena zvezda još nije odlučila gde će biti domaćin utakmica, da li u Beogradskoj areni ili Pioniru. Ipak, Avramović je naveo da za njih to nije bitno, te da će se prilagoditi bez obzira na odluku.

– Neka igraju gde god hoće. Imamo odmor i trening, ne razmišljamo o tome gde će biti domaćini. Gde god da budu, super - govorio je sjajni Čačanin.

Mnogi su smatrali da je isključenje Jogija Ferela u trećem periodu majstorice bilo presudno za ishod utakmice. Međutim, Avramović je izneo svoje mišljenje da bi Partizan ipak pobedio, bez obzira na to da li je Ferel ostao na terenu ili ne.

- Nikada nećemo saznati, ali način na koji smo igrali u drugom poluvremenu, vodi me do zaključka da bismo sigurno pobedili, sa njim ili bez njega. To mogu slobodno da kažem. Odvojili smo ih od lopte, od linije za tri poena. Oni jesu uspevali da pogode neke šuteve i tako se drže, ali smo mi držali nivo. Ne znam koliko su oni imali izgubljenih, a koliko mi ukradenih ili blokiranih lopti, ali stvarno smo držali nivo sve dok se nismo odlepili - smatra on.

Aleksa je otkrio da mu podrška mnogo znači.

– Javio sam se svojoj porodici, za njih sam poslao poljubac. Porodica je početak i kraj svega. Mislim i na Partizan, gde smo svi kao porodica i držimo se zajedno, iz ljubavi proizilaze samo dobre stvari, nema mesta negaciji i lošem razmišljanju – zaključio je Avramović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading