NAJAVLJENO JE I POTVRĐENO: Nekadašnji trener crveno-belih preuzima ekipu u teškom trenutku - klub se javnosti obratio saopštenjem!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.08.2023

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačna odluka.

NAJAVLJENO JE I POTVRĐENO: Nekadašnji trener crveno-belih preuzima ekipu u teškom trenutku - klub se javnosti obratio saopštenjem!

Foto: Starsport

I u aktuelnu sezonu Fudbalski klub Metalac iz Gornjeg Milanovca ušao je sa jasno izraženim ciljevima koji su vezani za borbu za sam vrh tabele i povratak u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Međutim, ostvareno u prva tri prvenstvena duela u okviru Prve lige Srbije nikoga nisu mogla da zadovolje u gradu podno Rudnika i čelnici Metalca su odlučili da se zahvale dosadašnjem šefu stručnog štaba Vladici Petroviću.

Tim povodom klub iz Gornjeg Milanovca je izdao i zvanično saopštenje:

- Uprava FК Metalac donela je odluku da zameni dosadašnjeg šefa stručnog štaba, Vladicu Petrovića, i napravi zaokret u načinu rada s prvim timom. Iako je Petrović uspeo da stabilizuje raniju ekipu i dovede do vidnih pomaka nabolje u drugom delu prošle sezone, čime je doprineo da Metalac izbori opstanak u Prvoj ligi Srbije, rezultati u aktuelnom prvenstvu, kao i način na koji je vodio novi tim Metalca, nisu adekvatni u odnosu na ciljeve postavljene u klubu - stoji na početku saopštenja, a zatim se dodaje:

- Petrović je došao na mesto glavnog trenera našeg kluba u novembru prošle godine. U završnici osnovnog dela prvenstva 2022/23 i plejautu vodio je ekipu koja nije izgubila osam mečeva zaredom, kao ni sedam u pripremnom delu za tekuću sezonu, što smatramo značajnim uspehom, ali zadati planovi, drugačiji karakter igračkog rostera i izuzetno pojačana konkurencija, očigledno zahtevaju drugačiji pristup taktičko-tehničkom radu, pa je doneta odluka da se postupi u tom pravcu.

Foto: Starsport

Miloš Obradović dok je nosio dres gornjomilanovačkog Metalca

 

Na kraju iz kluba i potvrđuju ono što smo već najavili:

- Gospodinu Petroviću želimo svu sreću u nastavku trenerskog posla, uz zahvalnost za sve što je dao i doneo Metalcu u više navrata tokom moderne istorije kluba. Na klupi će ga naslediti mladi stručnjak Miloš Obradović, koji je doskora vodio Jedinstvo sa Uba.

Da podsetimo, ekipa Metalca je u prva tri prvenstvena kola u sezoni 2023/24 zabeležila dva poraza (RFK Grafičar 1:3 i OFK Beograd 1:4), da bi u poslednjoj odigranoj takmičarskoj rundi na svom terenu remizirali protin novog prvoligaša iz Odžaka, ekipe Tekstilca rezultatom 0:0.

Priliku za debi na klupi, trener Miloš Obradović će imati već u nedelju 27. avgusta kada će Metalac gostovati u Lazarevcu, ekipi Kolubare.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading