OČEKUJE SE VELIKA PODRŠKA DOMAĆIH NAVIJAČA: Jedinstvo igra jako bitan meč u borbi za opstanak u ligi!

Autor:

Sport

11.05.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rudar želi da se vrati na pobednički kolosek na gostovanju u Gornjoj Gorevnici.

OČEKUJE SE VELIKA PODRŠKA DOMAĆIH NAVIJAČA: Jedinstvo igra jako bitan meč u borbi za opstanak u ligi!

Foto: FK Jedinstvo Gornja Gorevnica

U okviru 26. kola Moravičke okružne lige ekipa Jedinstva iz Gornje Gorevnice ugostila je sastav Rudara iz Bresnice, meč se igra u nedelju, 12. maja sa početkom od 16 časova i 30 minuta.

Republika

Nedeljni domaćin se već par sezona takmiči u okviru aktuelnog ranga takmičenja, međutim nešto slabija forma u aktuelnom prvenstvu dovela je do potencijalne borbe za opstanak. Sastav Jedinstva je na poslednje četiri ligaške utakmice zabeležio dva trijumfa i isto toliko remija, što je dovleo do izlaska iz zone ispadanja, i trenutnog plasmana na 13. poziciju na tabeli.

Tik iznad zone ispadanja se nalazi tim iz Gornje Gorvenice, Morava iz Katrge se nalazi na 14. mestu sa dva boda manje, mada se i dalje ne zna konačan broj klubova koji će morati da se pomire sa silaskom u niži rang takmičenja. Iz redova Jedinstva su povodom meča kratko poručili:

- Mi u svaku utakmicu ulazimo kao da je finale, nije lako igrati pod stalnim pritiskom, ali pod takvim uslovima i postaješ igrač, a u ovoj ekipi za to ima potencijala uz podršku iskusnijih i velikog broja navijača, ništa nije nemoguće.

Republika

Foto: FK Jedinstvo Gornja Gorevnica

Jedinstvo igra jako bitan meč

Što se tiče tima iz Bresnice, do prošlog kola ekipa je bila u seriji od četiri trijumfa, ali je proteklog vikenda zabeležen poraz od Ozrema, pa je sigurno jedan od ciljeva da se što pre vrati klub na pobednički kolosek. Rudar u nedeljni meč ulazi sa osme pozicije, sa bodovnim saldom na koti 41, što je sasvim dovoljno da se ne brine o opstanku u ligi.

Ekipa Rudara je na 12 dosadašnjih ligaških gostovanja osvojila 14 bodova, trenutno se tim nalazi u seriji od dva trijumfa van svog terena, i može se reći da u odličnoj formi, barem po ovom paramteru stiže na noge Jedinstvu.

Prvi duel ovih timova u ligi završen je pobedom Rudara pred svojim navijačima rezultatom 4:0.

Jedinstvo (Gornja Gorvenica) - Rudar (Bresnica)

Nedelja, 12. maj od 16.30

Teren u Gornjoj Gorevnici

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading