SLAVKO PEROVIĆ ZA REPUBLIKU O ISTORIJSKOJ SEZONI RADNIČKOG: Otkrio da li će Feđa Dudić ostati na klupi Kragujevčana!

Autor:

Sport

23.05.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Učešće u Evropi je nešto što su Kragujevčani sanjali čitav vek'' - ističe Perović.

SLAVKO PEROVIĆ ZA REPUBLIKU O ISTORIJSKOJ SEZONI RADNIČKOG: Otkrio da li će Feđa Dudić ostati na klupi Kragujevčana!

Foto: Starsport

Bližimo se kraju još jedne uzbudljive sezone, a ona je bila puna iznenađenja. Naime, u skoro svakoj ligi su jedna ili dve ekipe iskočile i napravile impresivan učinak. Definitivno jedna od njih je i Radnički 1923 iz Kragujevca koji je okončao takmičarsku godinu na četvrtom mesto u Superligi Srbije i izborio istorijski plasman u Evropu.

Tim iz srca Šumadije igraće kvalifikacije za Ligu Konefencija, a malo ko je očekivao ovo. Kragujevčani su sezonu krenuli jako loše, bili su na ivici ambisa, a onda se pojavio čovek koji je sve to promenio. Feđa Dudić je preuzeo Radnički septembra kada je bio na dnu tabele, a na kraju je završio kao četvrti i napravio izuzetan uspeh. Biće zanimljivo videti kako će ekipa odigrati Evropu i kako će odraditi prelazni rok.

O ovoj istorijskoj sezoni Radničkog za Republiku je govorio sportski direktor Kragujevčana, Slavko Perović.

- Vekovni san je ispunjen. Učešće u Evropi je nešto što su Kragujevčani sanjali čitav vek. Mi smo jako srećni i ponosni zbog toga, iako znamo koliko je težak put bio do toga dostignuća. Kada kažem težak put, mislim na period od zadnjih 3,5 godina od kako sam ja u klubu. Kada sam dolazio u Radnički ja sam predstavio dugoročni plan i program upravi kluba. Plan je bio da u prvoj sezoni uđemo u Superligu, u drugoj ostati u ligi, u trećoj igrati plej-of, a u četvrtoj se boristi za Evropu i plus imati jednu milionsku prodaju. Mogu da kažem da su se 99% tih stvari ostvarilo. Tada je možda delovalo optimistični i nerealno, ali to ljudi iz kluba mogu da potvrde i da na kraju sezone obelodane taj plan koji sam ja predstavio pre tri ipo godine. Jako mi je drago što je sve to ispunjeno. Ova sezone je ispala odlična i ponosni smo na stručni štab koji je najzaslužniji za rezultat - naveo je Perović.

Foto: Starsport

 

Feđa Dudić je preuzeo kormilo Radinčkog sa dna tabele, a doveo ga do Evrope, a Perović je otkrio da li će iskusni stručnjak produžiti saradnju.

- Već duže vreme imam jednu izreku i dok Feđa Dudić nije bio trener, a to je da je trener najbitniji čovek u klubu. Od njega dosta toga polazi i dosta toga se završava. Feđa je neko ko je ogledalo kluba, u kontaktu je sa igračima svakondenvo, sa medijima za razliku od svih nas koji smo pozadina kluba. Dudić je naše najveće pojačanje verovatno u istoriji kluba i ove sezone je pokazao da je jedan od najboljih trenera u Superligi. Osim istorijskog uspeha napravio je jedan ozbiljan model igre i nešto gde su naši igrači dosta cenjeniji nego ranije. Imamo jedan ozbiljan kapital u igračkom kadru - istakao je Slavko i dodao:

- Feđa Dudić ima ugovor do kraja ove sezone, ali smo već u pregovorima oko obnove saradnje. Nadamo se pozitivnom ishodu, jer znamo koliko je njemu lepo u Kragujevcu, koliko poštuje navijače, a i oni njega. Voli ovu sredinu, jer može da radi neometano bez ikakvih trzavica - jasan je sportski direktor Kragujevčana.

Foto: Starsport

 

Radnički će svoje utakmice igrati u Loznici na prelepom stadionu Lagator, a Perović kaže da je infrastruktura jako značajna.

- Infrastrukuta je jako značajna. Ja sam zagovornik teorije da se u Srbiji trenutno igra jako dobar fudbal i da smo trenutno po kvalitetu fudbala iznad Hrvatske i Mađarske. Ono što fali fudbalu Srbiji jeste infrastruktura i medijsko praćenje. Ja sam karijeru završio u Rumuniji, godinu dana sam igrao tamo i znam koliko u jednoj Rumuniji ulažu u brend svoje lige i koliko cene svoju ligu nego što mi cenimo našu, a mislim da itekako ima razlog da se ceni i eskploatiše. Ovde se igra jako zanimljiv fudbal što je mogli da se vidi u plej-ofu ove godine. Evo na primer, utakmcie Radničkog su se završavale 4:3 za Čukaričkim, 3:2 sa Zvedom, pa čak i utakmica protiv Vojvodina koja je završila 0:0 bila je interesantna, pošto su 5.000 ljiudi otišli zadovoljni sa stadiona - rekao je proslavljeni fudbaler.

Naveo je da neće dovoditi zvučna pojačanja i da klub ima jedan zdrav sistem.

- Mi nismo klub koja dovodi zvučna imena. Da smo uzeli i titulu, a ne izborili Evropu, ponovo ne bismo dovodili zvučna pojačanja, jer je takva politika kluba. Ne želimo da skrećeno sa puta i da gubimo neki naš pravac. Kada bismo skrenuli sa kursa i krenuli da divljamo sa nekim stvarima, posle dve godine bi bili jako ugroženi što se tiče naše egzistencije. Imamo jedan zdrav sistem koji nas je doveo do svega ovoga i taj sistem nećemo da menjamo - poručio je Perović i nastavio:

- Pojačanja će da budu, sigurno da treba da se dodatno pojača ekipa i za Evropu i uopšteno sezonu koja će biti jako naporna. Ova situacija treba da se iskoristi da se ojača ceo klub, da temelj kluba postane stabilniji. Na to mislim, na organizaciju, broj zaposlenih, skauting službu, omladinsku školu i na sam stručni štab i igrače, jer sve to čini jedan temelj kluba. Moramo sve da dignemo na viši nivo, kako bismo rekli da smo u boljoj situaciji nego ranije -zaključio je Slavko Perović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading