NE DA SE ŠAMPION! DENVER RAZBIO MINESOTU I PRODUŽIO SERIJU! Jokić pokazao zašto je MVP!

Autor:

Sport

11.05.2024

06:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živi su Nagetsi!

NE DA SE ŠAMPION! DENVER RAZBIO MINESOTU I PRODUŽIO SERIJU! Jokić pokazao zašto je MVP!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Denver Nagetsa razbili su Minesotu na gostujućem terenu rezultatom 117:90 i tako smanjili na 2:1 u polufinalnoj seriji Zapada. Retko ko je očekivao da će tim iz Kolorada nakon dve onako slabe partije u Bol Areni na ovaj način odgovoriti u Mineapolisu, ali zato su valjda šampioni?

Ako je neko mislio da nećemo imati drame, večeras je razuveren. Nagetsi su totalno razmontirali "vukove" i pokazali pravu reakciju nakon dva podbačaja. Prve dve četvrtine bile su gotovo identične rezultatski (20:28 i 21:28), da bi Denver na poluvreme otišao sa +15. Ubedljivo najbolju deonicu Jokić i saigrači odigrali su nakon najveće pauze.

Čak 37 poena ubacio je gostujući tim tada i praktično prelomio utakmicu ulazivši u poslednji period sa +27.

U drugom poluvremenu je Minesota izgledala zaista neprepoznatljivo. Igrali su tokom većeg dela meča dobru odbranu koja i krasi njihovu ekipu, ali su u napadu ozbiljno zakazali, a i Denver je ovog puta birao mnogo bolja rešenja u ofanzivi. Nije bilo dovoljnog doprinosa dva glavna igrača - Karla Entonija Taunsa i Entonija Edvardsa, iako su njih dvojica bili najefikasniji pojedinci u redovima domaćeg tima. Ubacili su 14, odnosno 19 poena, što je danas bilo nedovoljno da se pobede raspoloženi Nagetsi.

Sa druge strane, Nikola Jokić je pokazao zašto je dobio trećeg MVP, odigravši partiju baš u stilu jednog. Dao je 24 poena, imao 14 skokova i devet asistencija. Probudio se i Džamal Marej, što je veome bitno za nastavak serije, i ubacio isti broj poena kao i Srbin. 

Serija ostaje u Mineapolisu i nastavlja se 13. maja u dva ujutru, nakon čega se vraća  u Kolorado.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading