ROSONERI SE OZBILJNO PRIPREMAJU: Nakon novog trenera i produžetka saradnje sa nekolicinom fudbalera, prvo pojačanje je stiglo - i u novom klubu želi da ponovi prethodno ostvarenje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.07.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbal po notama užičkog kola...

ROSONERI SE OZBILJNO PRIPREMAJU: Nakon novog trenera i produžetka saradnje sa nekolicinom fudbalera, prvo pojačanje je stiglo - i u novom klubu želi da ponovi prethodno ostvarenje!

Foto: Rapublika.rs

Fudbaleri užičke GFK Slobode prethodnu sezonu u okviru Prve lige Srbije okončali su kao prvoplasirana ekipa u okviru plej-aut faze takmičenja, a potezi koje rukovodstvo "rosonera" vuče tokom letnje "fudbalske pijace", jasno govore o budućim ciljevima sportskog kolektiva sa stadiona "Radomir Antić".

 

Prva promena dogodila se na klupi užičkog prvoligaša. Umesto Zorana Kostića, rukovodeću palicu preuzeo je Blažo Bulatović. Reč je o mladom tridesetdvogodišnjem stručnjaku koji iza sebe ima iskustvo rada u nekolicini srpskih klubova, a kraći vremenski period je radio i kao pomoćni trener u mladoj reprezentaciji Srbije, kao i najboljoj selekciji Libije.

- Blažo Bulatović:

Datum rođenja: 18. septembar 1990. godine

Mesto rođenja: Beograd

Trenerska karijera: Reprezentacija Srbije U-19-pomoćni trener, Zvezdara (Beograd), Reprezentacija Libije-pomoćni trener, Jedinstvo (Surčin), Studentski grad (Novi Beograd), Prva Iskra (Barič)

Nakon imenovanja novog šefa struke, rukovodstvo GFK Slobode se odlučilo da produži saradnju sa golmanom Đorđem Vukašinovićem, tandemom centralnih bekova Radetom Glišovićem i Aleksandrom Cvetićem, kao i napadačem Bojanom Gajićem koji se prethodne sezone šest puta upisivao u listu strelaca. 

 

Nakon svega navedenog, u redove "rosonera" stiglo je i prvo igračko pojačanje. Reč je o dvadesetsedmogodišnjm igraču sredine terena Luki Jankoviću fidbaleru koji iza sebe ima i internacionalnog iskustva, a koji na stadion "Radomir Antić" stiže iz redova pančevačkog Železičara. Prethodne sezone u istorijskom ostvarenju "dizelke", Janković je zabeležio 17 nastupa i bio strelac jednog pogotka.

- Luka Janković:

Datum rođenja: 31. oktobra 1995. godine

Mesto rođenja: Pančevo

Pozicija u timu: vezni fudbaler

Igračka karijera: Borac U19 (Čačak), BSK Borča (Beograd), Dinamo (Pančevo), Leginovia (Poljska), Železničar (Pančevo)

Iz svega navedenog, potpuno je jasno da se u Užicu formira sastav za najveće domete i koji se možda može i uključiti u borbu za vrh tabele i povratak u elitni rang srpskog klupskog fudbala, gde im je po svim parametrima i mesto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading