O NJEMU ĆE SE TEK PRIPOVEDATI: Brzonogi sedamnaestogodišnjak potpisao svoj prvi profesionalni ugovor - Grafosi na kanadski pogon! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladiimr Vorih

Sport

07.07.2023

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svojim igrama u kadetskoj selekciji kluba, zaslužio je profesionalni ugovor i prekomandovanje na veliku scenu.

O NJEMU ĆE SE TEK PRIPOVEDATI: Brzonogi sedamnaestogodišnjak potpisao svoj prvi profesionalni ugovor - Grafosi na kanadski pogon! (FOTO GALERIJA)

Foto: RFK Grafičar

Iz godine u godinu ekipa RFK Grafičara promoviše mlade fudbalere, a čini se da će naredni izdanak "ljubičastih" biti kanadski fudbaler, sedamnaestogodišnji Džošua Taker.

 

Taker je nedavno proslavio 17. rođendan, a prethodnu sezonu proveo je u kadetskoj selekciji kluba sa Senjaka i bio najbolji strelac ekipe sa 13 postignutih pogodaka, s tim što se mora istaći da mu je primarna pozicija levog krila, ali može odgovoriti i zadacima u veznom redu.

Krase ga velika brzina, igračka inteligencija i zavidna tehnika i očekuje se da će od naredne jeseni biti i jedan od aduta trenera Marka Neđića u novom pokušaju da se "ljubičasti" plasiraju u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Džošua Taker se obavezao na dvogodišnju vernost ekipi sa Senjaka.

 

- Džošua Sora Taker:

Datum rođenja: 4. april 2006. godine

Pozicija u timu: levo krilo

Igračka karijera: RFK Grafičar U-17 (Beograd)

Učinak u sezoni 2022/23: 28 utakmica / 13 golova / 2 asistencije

Kadetska ekipa RFK Grafičara je prethodnu takmičarsku godinu okončala na šestoj poziciji Kadetske lige Srbije sa skorom od 11 pobeda, isto toliko poraza i osam remija i ukupno 41 osvojenim bodom.

Takođe je interesantno napomenuti da njegov stariji brat Kaj Taker nastupa za omladinsku ekipu beogradskog Rada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading