ODLUKA JE KONAČNA: Sistem i kalendar takmičenja za sezonu 2023/24 su UTANAČENI - dva kluba se uključuju u prvenstvo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.07.2023

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve kristalno jasno...

ODLUKA JE KONAČNA: Sistem i kalendar takmičenja za sezonu 2023/24 su UTANAČENI - dva kluba se uključuju u prvenstvo!

Foto: Instagram.com/printscreen

Dileme više nema. Gradski fudbalski savez je doneo konačnu odluku kada su u pitanju Prva i Druga novosadska liga. Sistem i kalendar takmičenja su utanačeni, a najpopularniji sport u "srpskoj Atini" biće bogatiji za dva nova sportska kolektiva koja će se od takmičarske 2023/24 sezone uključiti u borbu za bodove.

 

Na sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza grada Novog sada odlučeno je da takmičenje u okviru Prve novosadske lige, kao i drugog stepena klupskog fudbala u "srpskoj Atini", startuju u subotu 12, avgusta mečevima prvog takmičarskog kola.

Istovremeno, kada je reč o kup takmičenju koje se odigrava pod ingerencijom FS grada Novog Sada, odlučeno je da prva runda ovog takmičenja bude odigrana u sredu 9. avgusta, a treba napomenuti da učešće u preliminarnom kolu uzimaju samo klubovi koji egzistiraju u Prvoj novosadskoj ligi.

Predložena je i promena kada je reč o prohodnosti klubova iz Druge u Prvu novosadsku ligu. Po okončanju takmičarske sezne 2023/24, tri kluba će se plasirati u prvi stepen novosadskog fudbala. Pobednik Druge novosadske lige direktno obezbeđuje plasman, a dodatna dva kluba biće poznata nakon baraž mečeva u kojima će se sastati drugoplasirani i petoplasirani sportski kolektiv, kao i meč u kojem će snage odmeriti trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa.

Foto: FK TSK Temerin

FK TSK Temerin - šampion Prve novosadske lige u sezoni 2022/23

 

Treba napomenuti da će novosadski klub od jeseni biti bogatiji za još dva sportska kolektiva. Fudbalskom klubu "Petar Puača" iz Novog Sada već je odobreno uključenje u takmičenje, a očekuje se da uskoro i FK Stražilovo iz Sremskih Karlovaca ispuni neophodne uslove kako bi se uključio u borbu za bodove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading