UZLETELI I KANARINCI: Oživela "Detelinara" - mnogo toga je novog u "srpskoj Atini"! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.07.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strepeli su ljubitelji fudbala u Novom Sadu da se klub sa "Detelinare" može naći u nezavidnoj situaciji, ali poslednje informacije koje stižu iz "srpske Atine", odagnavaju sve sumnje.

UZLETELI I KANARINCI: Oživela "Detelinara" - mnogo toga je novog u "srpskoj Atini"! (FOTO GALERIJA)

Foto: RFK Novi Sad 1921

Fudbaleri RFK Novog Sada 1921 pred start prošlosezonskog plej-ofa, smatrani su jednim od glavnih favorita za plasman u baraž za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala, ali finiš sezone nij doneo očekivane rezultate.

 

Tokom plej-of faze Prve lige Srbije, popularni "kanarinci" su zabeležili svega dva trijumfa i na osnovu navedenog takmičenje su okončali na sedmoj poziciji sa skorom od 14 pobeda, osam remija i 15 poraza i sa ukupno 50 osvojenih bodova.

Na osnovu navedenog, ali i svih informacija koje su iz kluba stizale tokom prethodne takmičarske godine, očekivalo se da će klub sa "Detelinare" u predstojećoj sezoni biti u krugu najozbiljnijih favorita kada je u pitanju plasman u elitu,, ali je veo ćutanja, kao i nezakazivanje starta letnjih priprema, doveo do kuloarskih priča o navodnom odustajnju "kanarinaca" od takmičenja.

Ipak, sve spekulacije sada su se pokazale kao netačne i RFK Novi Sad 1921 je započeo sa trenažnim procesom i pripremama za iskušenja koja uskoro slede.

Međutim, mora se napomenuti da su Novosažani doživeli velike promene tokom letnj pauze. Ekipu će sa pozicije šefa stručnog štaba predvoditi Nebojša Nešković doskorašnji pomoćni trener Loznice, Dejan Bogunović će biti trener golmana, dok će Radovan Gladić biti odgovoran za fizičku spremu ekipe.

 

- Nebojša Nešković:

Datum rođenja: 16. maj 1982. godine

Mesto rođenja: Beograd

Trenerska karijera: Partizan (Beograd)-mlađe kategorije, Hubei Istar (Kina)-mlađe kategorije, OFK Žarkovo (Beograd)-pomoćni trener), Loznica (Loznica)-pomoćni trener

Prozivci i prvom treningu prisustvovala su 32 fudbalera, a pre zvaničnog starta priprema okupljenima se obratio predsednik kluba Dimče Gulevski koji im je predstavio buduće ciljeve i ambicije kluba u narednoj sezoni, te im je poželeo srećan i uspešan početak priprema.

Kako se saznaje klub će kompletan pripremni period obaviti na svom stadionu "Detelinara", a treba podsetiti da je start nove 2023/24 sezone u okviru Prve lige Srbije zakazan za 5. avgust.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading