BEZ DLAKE NA JEZIKU: Potpredsednk FSS otvoreno govorio o problemima srpskog fudbala - osvrnuo se i na dešavanja u PARTIZANU!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.07.2023

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je ovo najveći problem srpskog fudbala?

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Potpredsednk FSS otvoreno govorio o problemima srpskog fudbala - osvrnuo se i na dešavanja u PARTIZANU!

Foto: Starsport

Nedimović i Džajić

Srpski klupski fudbal, barem kada je u pitanju učešće na međunarodnoj sceni, proživljava najlepše trenutke u poslednje tri decenije.

 

Čak pet klubova u sezoni 2023/24 uzeće učečće u evropskim klupskim takmičenjima, a već sada se zna da će po prvi put u istoriji Srbija imati barem tri predstavnika u grupnoj fazi.

Međutim, pored navedenog potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović, u razgovoru za "Sportski žurnal", izneo je probleme sa kojim se najpopularniji sport susreće:

- Trideset godina sam u fudbalu, možda i duže. Nekad su problem bile pare i infrastruktura, sad - igrači. Ne postoje više momci spremni da igraju fudbal, na primer - u Vitojevcima (prim. aut: FK Partizan Vitojevci), to je tamo prema Šapcu. Utakmica počinje u 15.00, a njemu je teško da ustane - istakao je Nedimović i dodao:

Foto: Starsport

Branislav Nedimović - potpredsednik FSS

 

- Imate te telefone, sva ta čuda... Koliko je dete od 10 ili 11 godina spremno da gleda utakmicu svih 90 minuta? Pažnja mu traje kraće! Gleda utakmicu i, na telefonu, neke statističke podatke: da li je neko šutnuo loptu brzinom od 127 kilometara na sat ili 64... To je pre 20 godina bilo nezamislivo. UEFA i FIFA razmatraju neke stvari, sve kako bi se ubrzala igra i da bi mladi mogli da gledaju. Ali, uvek je lakše sedeti kod kuće i tipkati telefon, nego ići da trčiš i da se znojiš, još da ti neko, uslovno rečeno, slomi noge - istakao je potpredsednik FSS u razgovoru za jedini dnevni sportski list.

Jasno se postavlja pitanje, kako prevazići sve navedene probleme.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading