DAN D: Odluka pada u petak 23. juna!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.06.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za start nove sezone...

DAN D: Odluka pada u petak 23. juna!

Foto: Starsport

Zastava Srbije

Iako je šampionat u okviru Super i Prve lige Srbije nedavno okončan, pripreme za sezonu 2023/24 uveliko su u toku.

 

U petak 23. juna u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održaće se Skupština Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije na kojoj će biti izvučeni takmičarski brojevi za predstojeću sezonu, nakon koje će biti i poznat raspored takmičenja.

Kako je krvona fudbalska organizacija ranije odlučila, takmičenje u okviru Superlige Srbije počinje 21. jula, dok će prvoligaši borbu za bodove započeti dve nedelje kasnije, tj. 5. avgusta,

Kada je reč o prvoligaškom karavanu, jesenji deo šampionata u sezoni 2023/24 završava se 10. decembra, a nastavak borbe za bodove planiran je za 24. februar 2024. godine, dok će takmičenje biti okončano 26. maja.

Sistem takmičenja u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala se ne menja. Ukupno 16 ekipa kreće u borbu za bodove. Nakon 30. odigranog kola, takmičenje se deli u dve grupe (plej-of i plej-aut). Najboljih osam ekipa boriće se za plasman u Superligu, kao i za učešće u baražu za popunu elitnog ranga, dok će preostalih osam ekipa kroz plej-aut pokušati da izbore opstanak u navedenom takmičarskom rangu.

Foto: Zajednica klubova Super i Prve lige Srbije

Sa nestrpljenjem se očekuje 23. jun

 

Učesnici i nove sezone prvoligaškog karavana biće RFK Grafičar (Beograd), Inđija Toyo Tires (Inđija), Radnički (Sremska Mitrovica), Jedinstvo (Ub), RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad), Radnički (Novi Beograd), GFK Sloboda (Užice), OFK Vršac (Vršac), Mačva (Šabac) i Metalac (Gornji Milanovac). Iz superligaškog karavana stigli su Mladost GAT (Novi Sad) i Kolubara (Lazarevac), dok su kroz srpskoligaški rang takmičenja, plasman u vipi rang obezbedili OFK Beograd (Srpska liga Beograd), Tekstilac Odžaci (Srpska liga Vojvodina), Smederevo 1924 (Srpska liga Zapad) i GFK Dubočica Leskovac (Srpska liga Istok),

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading