BOKSERSKI KLUB "SOMBOR" POKORIO OPEN BALKAN KUP! U Ohridu završena prva sezona!

Autor:

Sport

13.05.2024

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učestvovalo je 75 klubova iz Srbije, Makedonije i Albanije.

BOKSERSKI KLUB "SOMBOR" POKORIO OPEN BALKAN KUP! U Ohridu završena prva sezona!

Foto: BSS

Open Balkan kup, boks takmičenje koje je formirano u septembru 2023. sa ciljem ujedinjenja boksera regiona spustilo je zavesu na prvu sezonu u kojoj je okupilo 75 klubova iz tri komšijske zemlje Srbije, Makedonije i Albanije.

Održano je devet kola u devet gradova, a završno takmičenje sezone 2023/24. priređeno je pod vedrim nebom u prepelom ambijentu kraj Ohirdskog jezera koje se kao i sam grad Ohrid zbog svoje lepote i jedinstvenosti nalazi na listi UNESCO kulturne baštine.

Finale Otvorenog balkanskog bokserskog kupa i Memorijalni bokserski turnir „Alekso Ognenovski" okupili su veliki broj klubova i takmičara, a šampionski trofej i naslov najuspešnijeg kluba u ovom Kupu u njegovoj premijernoj sezoni odneo je bokserski klub "Sombor" iz istoimenog grada. Ovo vrhunsko takmičenje donelo je ogromno iskustvo svim klubovima, trenerima, takmičarima koji su imali priliku i da dožive prva međunarodna iskustva, ali i da steknu nova prijateljstva, da proputuju i da podignu nivo boksa u sve tri zemlje na viši nivo kada je kvalitet boksa u pitanju.

Prvi sportski projekat u vidu regionalne inicijative "Otvoreni Balkan" čiji je pokretač predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i koja za cilj ima prosperitet, lakši i lepši život građana, stabilizaciju na raznim nivoima i u različitim oblastima tri komšijske zemlje Srbiju, Makedoniju i Albaniju bio je Open Balkan kup u boksu.

Plemenita veština je postala nosilac sportskog regionalnog mehanizma za bolju međusobnu koordinaciju rada obuhvaćenih država radi oporavka i rasta i u ovoj oblasti društva i pokazao da region samo zajedno može da napreduje.  

U bokserskom ringu postavljenom u blizini "makedonskog jezera" održano je finale Otvorenog balkanskog bokserskog kupa, ali ujedno i Memorijalni bokserski turnir „Alekso Ognenovski", sportska manifestacija posvećena velikom sportskom učitelju i pedagogu, osnivaču ohridskog boksa, nezaboravnom Ognenovskom. Mečevi su uživo prenošeni na TV Arena Fight.

Organizator ove sportske manifestacije je Ohridski bokserski klub „Alekso Ognenovski" uz podršku Bokserskog saveza Srbije i Opštine Ohrid. Bokserski klub domaćin ove manifestacije omogućio je gostima i učesnicima da iskoriste boravak u ovom prelepom turističkom centru i uživaju u prirodnim i kulturnim lepotama, gde su posetili i manastir "Sv. Naum" koji je na sve ostavio poseban utisak.

Upredo sa ovim takmičenjem koje je održano u južnom delu Balkana, na severu Srbije, u gradu Vrbasu održan je osmi Kup nacija za juniorke i juniore, jedno od najvećih bokserskih takmičenja u našoj zemlji, gde su rukavice ukrstili reprezentativci iz deset država. Za najboljeg boksera ovog takmičenja proglašen je srpski reprezentativac Pavle Popović koji boksuje u kategoriji do 46kg, dok je za najborbenijeg boksera proglašen srpski bokser Luka Katić u kategoriji do 54kg.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading