EVO ZAŠTO JE JOKIĆ NAJBOLJI: Omaž Srbinu od NAJVEĆIH RIVALA! Poklonili mu se "novi Džordan", "kralj Džejms", Durent...

Autor:

Sport

13.05.2024

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokaz da je uspeo.

EVO ZAŠTO JE JOKIĆ NAJBOLJI: Omaž Srbinu od NAJVEĆIH RIVALA! Poklonili mu se "novi Džordan", "kralj Džejms", Durent...

Foto: prinstcreen/Youtube

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesota Timbervulfse 115:107 i izjednačili rezultat u plej-of seriji na 2:2, a naš Nikola Jokić ponovo je dominirao na parketu.

Najbolji košarkaš trenutno na svetu završio je meč sa 35 poena, sedam asistencija i sedam skokova, a samo nekoliko dana ranije po treći put izabran je za MVP najjače lige sveta.

Čak i sujetni Amerikanci, odnosno Afroamerikanci koji su sinonim za igru pod obručima, klanjaju se srpskom centru iz Sombora. I to ne bilo koji košarkaši, već sam krem NBA lige i Jokićevi rivali na parketu.

Poslednji u nizu hvalospeva stigao je od Entonija Edvardsa, "novog Džordana" koga ga od milošte zovu navijači njegovog kluba Minesota, ali i ostali NBA fanovi širom sveta.

- Imaju najboljeg igrača na svetu, a lopta je kod njega u rukama sve vreme. Svaki put kada napraviš grešku, on je vidi, teško je boriti se sa time - rekao je Edvards koji je u četvrom meču serije postigao 44 poena.

Prethodno, Denver je u plej-ofu eliminisao Los Anđeles Lejkerse sa 4:1. Lebron Džejms, živa legenda košarke, popularni "kralj", takođe se poklonio Somborcu.

- Jokić je jedan od najboljih košarkaša koji su ikada igrali ovu igru. To je tako jednostavno. Jokić radi sve. Najvažnije je da menja svoje saigrače, menja njihovo razmišljanje o ovoj igri. Kada ste u u mogućnosti da inspirišete saigrače da igraju na tom nivou na kojem ni sami ne veruju da mogu, to je dokaz da ste veliki - istakao je Džejms.

Kevin Durent, ništa manje slavni američki košarkaš, nešto ranije nije štedeo hvalospeve na račun Srbina.

- On jednostavno igra košarku u ritmu u kome ne možeš da ga ubrzaš, ne možeš da ga zbunišMnogo je jak. Može da ubaci svaki šut. Mrzim kada šutne, jer je toliko neuobičajen. Svaki put pomislim: "Pa da, ovo je promašaj". A ono uđe pravo kroz mrežicu. Neverovatan je. Jokić je jedan od najboljih svih vremena. Otići će u istoriju kao jedan od najboljih centara svih vremena koji su dodirnuli loptu - rekao je Durent.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading